"Cél a Malév tönkretétele"

A szakszervezet és a munkaadó nem tudnak megegyezni Ferihegyen. A BA szerint a szakszervezet ostoba rémhíreket terjeszt, a szakszervezet szerint a BA semmit se mond.

"A Budapest Airport  (BA) konstruktív magatartással kíván hozzájárulni a sztrájk gyors befejezéséhez és a repülőtéri szolgáltatások garantálásához,  egyben minden eszközzel a munkabeszüntetés miatt az utasoknak és a légitársaságoknak okozott károk enyhítésére törekszik" - áll a reptér üzemeltetőjének közleményében. A BA a vasárnapi tárgyaláson ismertette álláspontját a szakszervezeti követelésekről, mindezt írásban is átadta a sztrájkoló szakszervezeteknek, egyben kérte, hogy az információt osszák meg a dolgozókkal is. A vállalat átérzi felelősségét a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér működőképességének biztosításában.

A felek megállapodtak, hogy a sztrájktárgyalásokat december 15-én hétfőn 11.00 órától folytatják, a vezérigazgató részvételével.

"Cél a Malév tönkretétele"

A BA reméli, hogy a sztrájkoló dolgozók is megértik: egy elhúzódó munkabeszüntetés nemcsak a saját, hanem a repülőtéren mellettük dolgozó légitársaságok és földi kiszolgáló szervezetek alkalmazottainak munkahelyeit is veszélybe sodorhatja. A Budapest Airport egyúttal felszólítja a sztrájkot szervező szakszervezetek képviselőit, hogy hagyjanak fel a munkába állni szándékozó dolgozók törvénytelen zaklatásával, az értelmetlen, lejárató sajtókampánnyal. Saját szavahihetőségüket ássák alá az olyan ostoba hírek terjesztésével, minthogy a "Malév tönkretétele a Budapest Airport igazi célja". Mint annyi más szakszervezeti állításnak, ennek is az ellenkezője igaz: a Budapest Airport hosszú ideje minden tőle telhetőt megtesz legfontosabb ferihegyi partnere, a Malév működőképességének megőrzése érdekében - áll a közleményben.

Nincs esély

Nincs esély a megegyezésre Ferihegyen a sztrájkot hirdetett szakszervezetek szerint, mivel úgy vélik, hogy a munkáltató nem adott érdemi választ a követeléseikre a vasárnapi egyeztetésen sem - áll a Légiforgalmi Egyesült Szakszervezete (LESZ) közleményében. A közlemény szerint a szakszervezetek 12 pontos követelésére a menedzsment csak semmitmondó általánosságokat válaszolt. Az egyeztetésen a szakszervezetek  - a korábbiak mellett - követelték a sztrájkjog tiszteletben tartását, a fizetett, illegális sztrájktörők alkalmazásának beszüntetését, és hogy a munkát beszüntető dolgozókat ne zárják fűtetlen, alagsori, az alapvető higiéniai feltételeknek sem megfelelő helyiségekbe.

A tárgyalásokat hétfőn 11 órakor folytatják.

Véleményvezér

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.
Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo