hirdetés

Alagúton közelíthetjük meg a sarkvidéket

Vasútvonal épül az északi Jeges-tengerig, a Szuezi csatorna helyett arra járhatnak majd a teherhajók. Párhuzamosan az észt fővárost alagúttal kötik össze Helsinkivel, így kiépül az összeköttetés az EU és a sarkvidék között.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

A finn és a norvég kormány tervei szerint vasútvonal épül az észak-finnországi Rovaniemi, Lappföldnek a Sarkkör közelében fekvő főváros és a Norvégia északkeleti csücskén, az orosz határ közelében fekvő kikötőváros, Kirkenes között.

Kép: Pixabay

Az 500 km hosszú vonal az első vasúti összeköttetés lenne az EU és a sarkköri övezet között. (Norvégia nem tagja az Uniónak). A vonal költségeit 3.6 Mrd. euróra becsülik és 10 éves munkával 2030-ra készülhet el. Párhuzamosan tervezik a Tallint, az észt fővárost Helsinkivel összekötő alagutat, így a Baltikum is rácsatlakozhatna az új vasúti összeköttetésre.

Jégtörő se kell már az Északnyugati-átjáróhoz
Először kelt át teherhajó az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal összekötő északnyugati átjárón jégtörő hajó segítsége nélkül. Az Északi-sark olvadó jégmezői számos új tengeri útvonalat nyitottak meg a kereskedelmi hajózás előtt a térségben az elmúlt években.
A projektet az is indokolja, hogy a klímaváltozás következtében a Jeges-tenger mind hajózhatóbbá válik. Egy óriás orosz gázszállító tavaly 19 nap alatt tette meg az Oroszország északnyugati szeglete és Dél-Korea közötti 11.000 km-es utat úgy, hogy nem volt szüksége jégtörő hajóra.

A szokásos útvonal, a Szuezi csatornán át, éppen kétszer olyan hosszú, 22.000 km. A csatornán évente 18.000 hajó halad át, az északi útvonalon még sokkal kevesebb. A fő ok a hiányzó infrastruktúra, az orosz partokon nincs megfelelő kereső és mentőszolgálat. Az új vasútvonal lökést adhat az északi hajózási út további kiépítéséhez.

(Forrás: Deutsche Wirtschaftsnachrichten)

hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo