A footgolf csúcsa

Már fél évtizedes hagyományra tekinthet vissza a Footgolf Csúcs Kupa. A HGS PR Ügynökség és a Parlament Sportegyesület éves rendszerességgel szervezi meg ezt a társasági eseményét. Az idei footgolf verseny legjobbja az Országgyűlés csapatából került ki, a legjobb átlaggal az újságírók bírtak.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Verőfényes napsütésben rendezték az ötödik Footgolf Csúcs Kupát az óbudai Academy Golf Budapest pályáján vasárnap, csupán az utolsó percekre érkezett meg az eső, de ez sem az eredményeket, sem a jókedvet nem tudta elrontani. Rekordszámú résztvevő regisztrált a most már hagyományosnak mondható tornára, ahol a színvonalas helyi kiszolgálás és a frissítő pontokon kínált finomságok mind tettek arról, hogy egyrészt remek eredmények szülessenek, másrészt valóban egy igényes társasági esemény kerekedjen a vasárnap délutánból.

Most másodszor rendeztük az Academy pályáján a Footgolf Csúcs Kupát, és a fővárosi helyszín sokat segített abban, hogy ilyen nagy létszámmal jöjjünk össze. A megszokott csapatokon túl az egyik főtámogató, az MVM saját csapatot indított Kóbor György elnök-vezérigazgató vezetésével – avatott be a részletekbe Forgács István, a rendező HGS PR Ügynökség vezetője, hozzátéve, az indulók között sokan most először próbálták ki a footgolfot. – Az Országgyűlés csapatának létszáma emelkedik leginkább, évről évre.

Az idei versenyen néhány játékosuk először footgolfozott, köztük Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő (FIDESZ MPSZ), az Agrárminisztériumból Dr. Szinay Attila helyettes államtitkár és Dr. Nobilis Márton Pál miniszteri kabinetvezető. Sok hívást kaptam már a kupa előtt is, mik is a szabályok és hogyan kell öltözködni, szabályosan lázban égtek a leendő játékosok, akik hamar belesimultak a golf pályák adta elegáns környezetbe, és persze nagyon élvezték a játékot. Csak mosolygós arcok jöttek le a pályáról, még akkor is, ha elfáradtak a háromórányi játékban. Volt, aki egyenesen kijelentette, ezt a játékot neki találták ki.

Ezt ugyan nem mondta Sárfalvi Péter, de a védnök, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár megbízásából a helyszínre látogató sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár az elé letett labdát mintegy tizenöt méterről, laza eleganciával azonnal a lyukba rúgta. Elfoglaltságai miatt nem tudott elejétől a végéig részt venni a kupán, de így is megcsillogtatta gömbérzékét. A footgolffal való ismerkedése során pedig kifejtette, a sportág sokra hivatott és komoly tévés és olimpiai potenciál rejlik benne. Az esemény rangját jelzi az is, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt a kupa fővédnöke.

Úgy érzem, idén nevéhez méltóan tényleg csúcs volt ez a kupa. A Magyar Footgolf Szövetség elnökeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy a HGS PR-ral évről évre meg tudjuk rendezni az eseményt. Nagyon jó volt látni, hogy sokan most először footgolfoztak és nagyon tetszett nekik. Nagyon köszönjük az összes résztvevőnek, aki kilátogatott és emelte az esemény fényét – nyilatkozta Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség első embere.

A 18 szakaszt a legkevesebb rúgásból az Országgyűlés színeiben induló Szabó Gergő teljesítette, akinek hetven rúgás elég volt a győzelemhez. Kettővel maradt el tőle a rendszeresen footgolfozó üzletember, Sebestyén László és az újságíró, Somogyi Zsolt. A szabályok értelmében az utolsó kilenc szakasz eredménye rangsorolt, ahol Sebestyén volt eggyel jobb.

Egyéni verseny végeredménye:

1. Szabó Gábor (Országgyűlés)

2. Sebestyén László (Üzletemberek)

3. Somogyi Zsolt (Újságírók)

Csapatverseny végeredménye:

1. Újságírók

2. Országgyűlés

3. Üzletemberek

4. MVM

A díjakat Forgács István versenyigazgató, Gelencsér Gábor az MFGSZ elnöke, Fejes Tibor az E.ON Energiakereskedelmi Kft. tömeges marketing és értékesítési vezetője, Juhász Zsolt az Izsáki Házitészta Kft. kereskedelmi igazgatója és Demcsák Lajos a Piac&Profit Üzleti Magazin lapigazgatója adták át. 

Főtámogatók: MVM, E.ON Energiamegoldások Kft

Támogatók: T-Systems Magyország Zrt., Porsche Hungária Kft., Basic Line Kft. (Head), Izsáki Házitészta Kft., Szamos Marcipán Kft., Mix Magazin, Piac és Profit Üzleti Magazin, Horfer Serleg Kft.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo