hirdetés

A Fidesz szerint a Fidesz nem csinál semmit

Február elején vizsgálni kezdtük, hogy a Fidesz Facebook oldala szerint mit csinál a párt. Ezt azért tettük, mert folyamatosan csak az ellenzéket szapuló, vagy a kormányt dicsőítő közleményeket kaptunk a szervezettől és azt gondoltuk, hogy mi vagyunk figyelmetlenek.

hirdetés

A világon mindenütt azzal a céllal hozzák létre egy társaság internetes oldalát, hogy azon bemutassák a csapat tevékenységét. Mivel foglalkoznak, mi tölti ki napjaikat, és milyen eredménnyel. Meglepetésünkre a Fidesz Facebook oldala szerint több mint egy hónapja a párt az égvilágon nem csinált semmit. Ez azért is különös, mert a törökországi földrengés idején még a falusi tűzoltóegyletek is beszámoltak arról, hogy milyen adományokkal, tettekkel igyekeznek segíteni a bajba jutottakon. Magyarország leghatalmasabb szervezete azonban az illetékes Facebook oldal szerint semmit nem csinált a török szerencsétlenség kapcsán.

Az oldal egyébként igen aktív, körülbelül két óránként található rajta új post. Üzemeltetése havonta több millió forintba kerülhet. A tartalom ennek ellenére igen sovány, mindössze 7 halmazba besorolhatóak az üzenetek. Postjaikat általában pár száz ember lájkolgatja, de a kiugró eseményeket, mint például Orbán Viktor mostani brüsszeli útja, több ezren lájkolták, több százan megosztották és sok százan szóltak hozzá. Az üzenetek tartalmuk szerint tovább csoportosíthatók, mindössze 2 halmazba. Kit kell szeretni és kit kell utálni. A legjobban Orbán Viktort kell szeretni és Soros, Gyurcsány után immár Brüsszelt és a dollárbaloldalt kell utálni. Információnk szerint az ellenzék szót nem szabad használniuk a fideszes propagandistáknak, mindenki, aki Fidesz ellenes, az baloldali jelzőt kap. Ergo véleményük szerint Magyarországon nincs is ellenzék, csak gonosz baloldaliak. A statisztikában van, hogy egyetlen post két helyen is szerepel. Ennek az az oka, hogy a szerzők nagyon szeretik a kettős kommunikációt, vagyis, hogy mennyi jót teszünk mi, bezzeg az átkos baloldal, vagy Brüsszel mi minden rosszat akar.

Érdekesség, hogy Soros György újabban lekerült a szidalom listáról, valamiért őt most nem kell annyira utálni. Az is különös, hogy az ukrajnai háborúért a Fidesz kommunikációja szerint az agresszor nem hibás, ellenben Brüsszel annál inkább. A civileket is rendszeresen öldöklő oroszok, akik két magyar forradalmat is vérbe fojtottak, teljesen rendben vannak.

Kommunikációs barométerünk abból a szempontból számunkra is nagyon tanulságos, hogy manapság a rendkívül hangos médiazajban jól mutatja, melyek a legfontosabb üzenetei a magyar kormányzó pártnak.

hirdetés

Véleményvezér

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.
Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Különös hangfelvételt hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független képviselő, aki azt jósolja, nem sok minden változik a magyar végrehajtás korrupt gyakorlatában.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo