hirdetés

Autókölcsönzők: előtört a flottabérlet

A Magyarországot érintő gazdasági válság, a hazánkba érkező egyre több külföldi turista, a magánbérlők egyre csökkenő és céges flottakölcsönzések egyre növekvő száma mind az autókölcsönzői piac átalakulásához vezetett.
hirdetés

Kép: SXC

A 2008-as gazdasági válság a piac teljes átalakulását eredményezte. Hatására szűkült és egyben tisztult is a piac. Kikoptak az olcsó, kisszámú gépjárművel rendelkező kölcsönzők, és azok a magánszemélyek is visszavonultak, akik bérbe adták saját autóikat. Az átalakulás eredményeképp megerősödött a fennmaradó szolgáltatók közötti árverseny, a differenciálódás egyre nagyobb mértékeket öltött.

Céges ügyfelek vették át a magánbérlők helyét

A kereslet oldalán szinte teljesen eltűntek a magánbérlők, helyüket a vállalati ügyfelek vették át, akik költséghatékonysági szempontokat figyelembe véve a céges flotta fenntartása helyett a flottabérletet választották, melynek keretén belül számos előnyhöz juthatnak.

Megduplázódott a külföldiek aránya

Az elmúlt 20 évben bérlők tekintetében megduplázott a külföldiek aránya, mivel az ügyfelek minden esetben olyan szolgáltatást választanak, amelyek európai színvonalúak, és megfelelnek a kor igényeinek. A franciaországi anyavállalat magyarországi képviselete pedig a több évtizedes tradíciót hivatott képviselni.

Minőségi változások - Ügyfélközpontúság

Az autókölcsönző vállalatok megértették, hogy csak akkor tudnak fennmaradni és bővülni, ha az ügyfélközpontú kiszolgálásra koncentrálnak. „Nincs olyan kérés, amit ne teljesítenénk, hiszen számunkra a legfontosabb a bérlő elégedettsége. Ezt bizonyítja az elmúlt húsz évben 2900 különböző ügyféllel kötött 370 000 szerződés is.”  - mondta Mag. Szabó Atilla az Europcar autókölcsönző ügyvezetője.

Irány a car to go

Mag. Szabó Atilla a jövőt illetően így nyilatkozott:  „A car to go szolgáltatás egyre inkább meg fog erősödni Magyarországon is. A városfejlesztési tervek egyre inkább arra sarkallják a lakosságot, hogy az autót csak akkor használják, amikor ténylegesen szükség van rá.” A cég ügyvezetője úgy véli, felértékelődik az autókölcsönzők szerepe, hiszen az autózással, gépjárműhasználattal járó kellemetlenségeket és költségeket a kölcsönzők átveszik a bérlőktől, így nekik csak az autózás adta szabadság kihasználásával kell törődniük.”

Pokolba a biztonsággal, ide a metálfényt!
Az autógyártók által kínált temérdek extrából a metálfényezés és a klímaberendezés a legnépszerűbbek hazánkban új cégautó beszerzésekor – derül ki a LeasePlan Hungária Zrt., hazánk vezető flotta- és gépjárműkezelőjének elemzéséből. Sok kiegészítő nem csak kényelmi szolgáltatás, a fokozottabb biztonsághoz is hozzájárul, a választást azonban nem mindig a racionális érvek vagy a költségek vezérlik.
hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo