hirdetés

Sztárruhák: környezetbarát elegancia

Míg néhány éve az is nagy szám volt, hogyha egyetlen egy Oscar-díj jelölt is környezetbarát ruhakölteményben jelent meg az átadón, idén büszkék lehetünk arra a hat hírességre, akik figyelmet fordítottak a környezetvédelemre is, amikor a ruhaválasztásra került sor, írja az ecouterre.com.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

 


Colin Firth és Meryl Streep
Fotó: IMDB

Elsőként vegyük a három Oscar-díjat nyert Meryl Streep-et, aki az aranyszobrocskához illő báli ruhában tetszelgett az Oscar-gálán. Livia Firth, a Green Carpet Challenge (GCC) környezettudatos program éllovasa blogján lelkesen nyilatkozott a színésznőről: „OK, íme öt dolog, amit imádok Meryl Streep-ben: 1. Mamma Mia. 2. A(z állandó) ragyogás a szemeiben. 3. Csodálatos színésznő (állandó jelleggel). 4. Minden nő tud találni egy közös pontot vele (szintén állandó jelleggel). 5. Hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a Green Carpet Challegne-be. "Streep gyönyörű arany ruháját a Lanvin divattervező cég és a GCC bizonyítottan környezetbarát textíliából készítette. A színésznő ehhez egy Salvatore Ferragamo-féle magassarkút párosított, amely a Vasladyben általa alakított Margaret Thatcher kedvenc cipőmárkája. (A zöld hírességek között olyan kékvérűek is vannak, mint a brit trónörökös, Vilmos herceg és felesége.)

Missy Pyle, aki A némafilmes című filmben alakította a női főszerepet, Valentina Delfino keze munkáját viseli: az általa feltalált ahimsa (szanszkrit "nem kárt tenni semmiben") selyemből készült, mely kristályos textilszínezési eljárással nyerte el üde kék színét. Delfino ezzel a ruhakölteménnyel nyerte meg Suzy Amy Cameron „Red Carpet Green Dress" pályázatát.

Livia Firth maga pedig „álmai báliruhájában" jelent meg az ünnepségen. „Ami az anyagát illeti, ez egy hibrid ruha: egy rendkívül sokoldalú, újrahasznosított PET palackokból készült textíliát, és a gyönyörű ruhaujjakat alkotó Valentino dizájnműhely selymét ötvözi", meséli Livia blogján. Áttérve a Green Carpet Challenge férfi képviselőire, máris meg kell említenünk Livia Firth férjét, Colin Firth-öt, aki bio-pamutból készült Tom Ford öltönyében jelent meg a díjátadón - ugyanabban, melyben átvette a 2011-es Oscar-díjátadón is a kitüntetését A király beszéde c. filmben nyújtott szerepéért, így hát ez egy kitűnő példa az újrafelhasználásra. Kenneth Branagh, akit idén a legjobb mellékszereplőnek járó díjra jelöltek az Egy hét Marilynnel-ben alakított szerepéért, egy személyre szabott Ermenegildo Zegna szmokingban lépett a vörös szőnyegre, mely környezetbarát merinójuh-gyapjúból készült. Ugyanettől a tervezőtől választott ruházatot Demián Bichir, akit a legjobb színész kategóriában jelöltek. „Ez a méretre szabott szmoking egy TROFEO 600 nevű anyagból készült, mely nagyon finom gyapjú és selyem egyvelege", jegyezte meg Livia Firth.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo