Környezettudatosak a menő cégvezetők

Persze fontos, hogy mindez ne csak a szavak szintjén, hanem a tettekben is megvalósuljon. Hiszen hiába hirdeti magáról egy cég, hogy számára fontos a környezetvédelem és vezet be a vállalaton belül a fenntarthatóságot támogató célokat, ha maga a vezető nem jár jó példával elöl. Egy környezettudatos vezető menő az alkalmazottai szemében, sőt példakép is.

Fontos a hitelesség

A cégvezetők csakis akkor lehetnek hitelesek, ha az általuk hirdetett célokat és értékeket ők maguk is követik, igaz ez az üzleti döntésekre, csakúgy mint a környezetvédelmi törekvésekre. Ha aktívan részt vesznek fenntarthatósági kezdeményezésekben, akkor az inspiráló lehet a munkavállalóknak.

Fontos a hitelesség (Fotó: Depositphotos)
Fontos a hitelesség (Fotó: Depositphotos)

Sőt, a személyes jó példa ragadós

Egy kerékpárral munkába járó vezető képes a munkavállalóit is motiválni, hogy az autó helyett környezetbarát közlekedésre váltasanak, ami a mozgás által ráadásul az egészségükre, sőt a mentális jóllétükre is pozitív hatással van.

„A munkahelyi alternatív közlekedésben erősen tetten érhető a vezetők szerepe. Amikor egy vezető például elkezd kerékpárral bejárni, ez nem csupán egy személyes választás, hanem egy erős jelzés a munkatársak felé arról, hogy a fenntartható közlekedés lehetséges és kívánatos. Azokban a cégekben, ahol a vezetők aktívan részt vesznek, a munkavállalók is nagyobb valószínűséggel választanak környezetbarát közlekedési formát”– hangsúlyozza Hényel Ágoston, vállalati elektromoskerékpár-flotta szakértő a vezetők szokásainak és választásainak fontosságát.

Egy, a környezet megóvását szolgáló új szokás bevezetése pedig szükségszerűen további ilyen változásakat generál a munkavállalók életében.

Közösségformáló erő

Amikor a vezetőség maga is megmutatja az elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, az hozzájárul a munkahelyi közösség megerősödéséhez és a munkavállalók azon érzéséhez, hogy részesei valami nagyobbnak és értékesebbnek. mint pusztán egy vállalatnak dolgozni Közös témákat jelent, sőt lehetőséget kínál közös programok szervezésére. Mindez hozzájárul egy pozitív munkahelyi légkör kialakításához, ahova nem cask dolgozni jár be az ember, hanem ahol jól is érzi magát.

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo