hirdetés

Nem sikerült megértenünk Szijjártó Pétert

Mindig igyekszünk megérteni a magyar külügyminisztert, de most nem sikerült. Magyarország semmiképp nem támogatja az európai uniós gázársapka bevezetését, mert az nem más, mint szankció – mondta a politikus Brüsszelben.

hirdetés

Mi eddig úgy tudtuk, hogy az ársapkának az égvilágon semmi köze nincs semmiféle szankcióhoz. Legalábbis a magyar ársapkák ügyében eddig egyetlen ilyen érvelés nem hangzott el. Ha még a csirkék szóltak volna, hogy a farhát ársapkázása szankcionálja a csirkecombokat, akkor még megértjük, de csak ilyen egyszerűen leszankciózni egy ársapka tervet az minimum különös. Érdekes módon még Vlagyimir Putyin sem beszélt semmiféle szankcióról a gázársapkára reagálva. Ő annyit mondott, hogy semmi értelme, majd megvonta a vállát és közölte, akkor eladják a földgázukat másutt. Sőt Putyin kijelentette, hogy ha Németország visszaadja Oroszországnak a Kanadában megjavított Siemens-turbinát, akkor az Északi Áramlat 1 újraindul.

Nehéz kiigazodni az ársapka jelentésén(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)Nehéz kiigazodni az ársapka jelentésén(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A Független Benzinkutak Szövetségének tagjai sem nevezték szankciónak a magyar kormány benzinársapkáját pedig az tényleg tarkón vágta őket. Gigaveszteséget okozott nekik, egyeseket pedig csődbe vitt. Szijjártó Péter szerint Brüsszel esetében azért van szó szankcióról, mert az ötlet az orosz gáz kiszorítására irányul. Ezek szerint minden magyar vásárló, aki ma bemegy egy boltba és valamit nem vesz meg, mert drágának találja, az mind aljas Brüsszel bérenc szankcionalista, aki például ki akarja szorítani a Túró Rudit a hűtőpultokból.

Szijjártó Péter azt is mondta, az Európai Bizottság illetékes tagja el is ismerte, hogy ez politikai intézkedés, pusztán az orosz állam bevételeinek megvágására irányul. Na ez valóban nagy gond. A földgáz ára esetében egyetlen év alatt volt olyan nap, amikor több mint tízszeresébe került a kiindulóponthoz képest. Tehát az nem probléma Szijjártó Péternek, hogy a magyar polgár akár hétszeresét fizesse annak az árnak, amit korábban kipengetett, dehogy szegény oroszok ne jussanak hozzá akár tízszeres árhoz, az skandalum. Az is rendben, hogy a köztisztviselők majd jó 18 fokban üldögélnek télen a hivatalokban.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo