hirdetés

Ha Oroszország elfoglalja Ukrajnát és utána Magyarország ellen tör Dömötör azonnal megadja magát

Az Egyenes Beszéd című televíziós műsor vendége volt Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, aki szerint az oroszoknak az a gondolata, hogy az ukránok feltétel nélkül adják meg magukat arra mutat, mennyire nyitottak a tárgyalásra.

hirdetés

Dmitrij Medvegyev az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, az ország korábbi elnöke szerint akkor lenne újra béke Európában, ha a kijevi rezsim megadná magát Oroszország feltételei szerint. Az Egyenes Beszéd című televíziós műsorban a moszkvai politikusnak ezt a gondolatát idézték Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának, aki erre meglepően reagált.

Na, jó, de mégiscsak egyfajta nyitottság a tárgyalásokra.

Majd hozzátette, reméli, hogy ukrán részről is van nyitottság.

Egyoldalú feltételekről is tárgyalnának (Fotó: MTI)Egyoldalú feltételekről is tárgyalnának (Fotó: MTI)

Dömötör Csabának ez a válasza azért meglepő, mert ő önmagát a nemzetközi kapcsolatok szakértőjének tartja, ezért biztos tudja, hogy annak idején még a német fasiszták is mindent megtettek azért, hogy ne az oroszoknak adják meg magukat, hanem az amerikaiaknak. Így ezt akár a kijevi kormány is megtehetné, bár erre semmi szükségük, hiszen Amerika az oroszokkal ellentétben szinte feltétel nélkül támogatja őket.

Aztán az egyszerű formállogika miatt az sem érthető, hogy miről lehet tárgyalni olyankor, amikor az egyik fél kijelenti, hogy az ő feltételei szerint történhet csak minden. Az ilyen helyzetet nem tárgyalásra való nyitottságnak nevezik, hanem diktátumnak. Egy nemzetközi kapcsolatok szakértőnek azért az egyszerű szövegértelmezéssel tisztában kellene lennie.

A fő gond azonban, hogyha Dömötör Csaba komolyan veszi saját gondolatát, akkor ez azt jelenti, ha Moszkva elfoglalja Ukrajnát, majd ezt követően kedve támad Magyarországra, akkor államtitkárunk szerint az a helyes, ha azonnal megadjuk magunkat az oroszok feltételei szerint. Ez pedig nem igazán jó hír. Egyrészt, mert az emberek bármit is mondanak, esetleg párthűség alapon, igazából nem hívei egy posztszovjet integrációnak. Ha külföldre mennek nyaralni, vagy dolgozni, akkor valami különös okból senki nem Moszkva felé indul, hanem nyugatra. Még Orbán Viktor miniszterelnök is mindig Horvátországban nyaralt, vagy nyaral. Sőt még az oroszok is így járnak el. Az orosz oligarchák jachtjai valamiért soha nem a Volga folyón cirkálnak.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo