Végre egy jó hír a KATA-s vállalkozóknak!

Sok egyéni vállalkozót érint a KATA adónem ősztől esedékes változása, nagy részüknek más adózási vagy vállalkozási formát kell választaniuk. A szeptember 30-i határidő előtt érdemes a vállalkozás banki ügyeit is rendbe tenni és nyitni egy kedvezményes vállalkozói bankszámlát, akár 0 forintos számlavezetési díjjal.

A piaci tapasztalatok alapján a KATA-s egyéni vállalkozók egy része eddig saját lakossági bankszámláján bonyolította le a vállalkozásával kapcsolatos pénzmozgásokat is. Ez több szempontból sem volt feltétlenül előnyös, keveredtek a családi és a vállalkozói pénzügyek, nehezebb volt átlátni a kiadásokat és a bevételeket.

Az egyik sokszor hallott érv sokáig az volt ezzel kapcsolatban, hogy a vállalkozói számlák drágák. Pedig ez ma már nem így van!

A változások közepette jó hír, hogy a bankok ajánlatai között már vannak 0 forintos számlavezetési díjat kínáló, könnyen teljesíthető feltételek megléte esetén pedig nagyon kedvező vállalkozói számlacsomag-ajánlatok is, amelyek ráadásul online, bárhonnan megnyithatóak.

Most érdemes tehát komolyabban elgondolkodni a vállalkozói számla megnyitásán, két fontos ok miatt:

  • többféle címen kell majd különféle adókat és járulékokat rendszeresen fizetni (például az átalányadózást választóknak)
  • azoknak, akiknek cégformát kell váltania (például Kft-t kell alapítania), egyébként is kötelező lesz a számlanyitás.

A Raiffeisen Banknál négyféle „Aktív” számlacsomagot kínálnak az újonnan vállalkozói számlát nyitó ügyfeleknek. 12 hónapig feltétel nélkül 0 forint a számlavezetési díj, számos ingyenes digitális banki szolgáltatást is biztosítanak, ideértve a bankkártyaelfogadás megteremtését szintén 0 forintért. A pénzforgalomhoz (átutalások, ki és befizetések) kapcsolódó díjak is rendkívül kedvezményesek.

„Hát persze, de ehhez biztosan nagy forgalom kell” – gondolnák sokan, azonban ez a lehetőség már az alacsony havi bevétellel működő vállalkozóknak is elérhető! A megfelelő számlacsomag kiválasztásában sokat segít ez a táblázat. Az oldalon akár azonnal elindítható és elvégezhető a vállalkozói számlanyitás, de szakértői segítség is kérhető a bank munkatársaitól a témával kapcsolatban.

És ha a sok 0 forintos, vagy kedvezményes díj nem lenne elég vonzó: a bank ajánlóprogramja keretében a sikeres ügyfélajánlásokért összesen akár 250.000 forintot is kaphatnak a Raiffeisen Bank ügyfelei.

(x)

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo