hirdetés

Újra lehet kapni állami támogatást a diákmunkások után

Új lehetőséggel bővül a nyári diákmunka program. A pénzügyminisztérium az idei évben is meghirdette a diákok nyári foglalkoztatását támogató diákmunka programot. A területi, települési önkormányzatok és az önkormányzatok által fenntartott intézmények mellett az idén a mezőgazdaságban és a vendéglátás területén működő vállalkozások esetében is támogatható a diákok munkaviszonyban történő nyári foglalkoztatása.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

A program a diákok munkabéréhez és a munkabért terhelő szociális adóhoz nyújt támogatást. A támogatás 2018. június 18. és augusztus 31. közötti, legfeljebb két hónapra adható a 16-25 év közötti diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén - hívta fel a figyelmet szakértő partnerünk, a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

Így kell adózni a diákmunka után
Az önkormányzatok által foglalkoztatott diákok esetében  a napi hatórás foglalkoztatást, míg a mezőgazdaságban és a vendéglátásban teljes munkaidőben, napi 8 órában foglalkoztatott diákok  munkabérének és közterhének a 75 százalékát támogatja az állam. A támogatás összege szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén 103.500 forint munkabér, és a munkabért terhelő 20.183 forint szociális hozzájárulási adó, a szakképzettséget igénylő munkakörben 135.375 forint munkabér és a munkabért terhelő 26.398 forint szociális hozzájárulási adó.

Azoknak a foglalkoztatóknak, akik a programban részt kívánnak venni, a felmerülő munkaerő igényüket a járási hivatalokhoz kell benyújtaniuk. A diákoknak az illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályánál kell magukat regisztráltatni, hogy részt kívánnak venni a nyári diákmunka programban, azaz munkaviszony keretében munkát akarnak vállalni.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo