hirdetés

Újabb csokikat hív vissza az IKEA

Az IKEA hat további, mogyoróra és mandulára allergiások vagy érzékenyek által nem fogyasztható termékkel egészíti ki a már futó csokoládé-termékvisszahívását. Az IKEA felhívja azok figyelmét, akik az érintett termékek valamelyikét megvásárolták, hogy a csokoládék mogyoróra és/vagy mandulára allergiás, illetve érzékeny személyek által nem fogyaszthatók, ezért az IKEA visszahívja azokat.
hirdetés

Kép: Pixabay

A termékek biztonsága és minősége a legfontosabb az IKEA számára, a visszahívás ezért világszerte, lejárati dátumtól függetlenül érinti a termékeket. A termékek biztonságosak mindazok számára, akik nem allergiásak vagy érzékenyek a mogyoróra és/vagy mandulára. Az IKEA nem értesült allergiás esetről a hat, most visszahívott csokoládé kapcsán.

Mi áll valójában a termékvisszahívások hátterében?
Szinte minden termékkör esetében előfordul, hogy valamilyen termék visszahívására kerül sor- az autóiparban olykor súlyos balesetek előzik ezt meg, mondjuk egy hibás alkatrész miatt, de itthon is volt olyan példa, amikor egy élelmiszeripari termék estében „kifogásolható terméket” találtak a csomagolásban. De honnan lehet tudni, hol a bibi?
A mogyoró és a mandula több alkalommal is megtalálható volt a termékekben, ami azt jelenti, hogy ezeknek a csokoládéknak a fogyasztása nem javasolt az említett allergénekre érzékeny embereknél. A termékek csomagolásán elhelyezett információ nem tünteti fel megfelelően a gyakori allergéntartalmat, a csomagolásokon csupán a „tartalmazhat” szó szerepel. Az információ így esetlegesen félrevezető is lehet, ezért számos piacon nem felel meg a hatályos előírásoknak. Az IKEA magas biztonsági és minőségi előírásai alapján úgy döntött, hogy valamennyi piacán visszahívja az érintett termékeket, az egyes országokban érvényben lévő jogszabályi előírásoktól függetlenül.

A vásárlók visszavihetik az adott termékeket bármelyik magyarországi IKEA áruházba, ahol visszakapják azok teljes vételárát. Az IKEA elnézést kér az okozott kellemetlenségekért! Bővebb információ az IKEA Központi telefonos információs vonalán kérhető a 06-1-460-31-60-as telefonszámon.

A visszahívott termékek
GODIS CHOKLADKROKANT MILK 450 G / GODIS CHOKLADRÅN CHOC WAFERS 168 G / CHOKLAD NÖT CHOC HAZELNUTS UTZ 100 G / CHOKLAD LJUS MILK CHOC BAR UTZ 100 G / CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR CHOC 180 G / CHOKLADKROKANT BREDBAR CHOC 400 G
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo