hirdetés

Újabb csillag Zalakaros egén

Révbe ért a MenDan több éves, egyedülálló „égi” projektje. 

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Egy nagyon hosszú, több éves álmodozás, majd egy újabb pár éves előkészület, aztán közel 3 éves megvalósítási szakasz után 2022. nyarán csobbant először vendég a zalakarosi MenDan panorámamedencéjében.

A vendégeknek a csobbanás élménye legalább annyi izgalommal járt, mint a szállodának, hiszen míg nekik az átlátszó aljú- és falú medence által biztosított adrenalin szint növekedéssel kellett „megküzdeni”, sokszor bátorságukat összeszedve, addig a projekten dolgozó kollégáknak és a tulajdonosoknak inkább az örömkönnyekkel. Hatalmas élmény volt.

De nézzük, honnan jött az ötlet?

A négy csillag superior besorolású szálloda ismert és elismert a fergeteges parti hangulatról - sztárfellépők hosszú sora fordul meg náluk minden hónapban -, valamint folyamatos újításairól, szolgáltatásbővítésről, ez a projekt azonban nem csak ezeknek köszönhető.

A szálloda építészetileg egyedülálló, fedett Aqualand wellness világát szeretik, sőt imádják a vendégek, a szabadtéri lubickolásra azonban sajnos nem ad lehetőséget. Ezt valamilyen szinten tudta pótolni a szállodától mindössze 100 méterre található Zalakarosi Strand- és Élményfürdő, de a vendégek kényelme érdekében a hotel kiküldetésének tekintette, hogy a vendégek erre irányuló igényét és kényelmét egy szabadtéri medencével tovább fokozza.

Mivel a területi adottságokból, a helyi rendezési terv miatt a föld felszínén terjeszkedni nem lehetett, így maradt az ég felé terjeszkedés lehetősége, ami első körben álomként szerepelt a MenDan „szótárában”, aztán megvalósítandó célként, majd 2022 nyarára már valóságként.

Így lett az álomból valóság

2020-ban, a MenDan huszadik születésnapjának évében kezdődtek meg a munkálatok, ami bár a ház tetejét érintette, nem kis „felfordulással” és „felvonulással” járt. Statikusok, tervezők, kivitelezők csapata szállta meg sokszor az épületet, majd idővel megjelentek a daruk is, mindez azonban olyan gördülékenyen ment, hogy a vendégek ebből mindössze annyit érzékeltek, hogy itt valami megint készül. Mivel a folyamatos fejlődést már megszokták, így tudták; ebből valami nagy durranás lesz. Így is lett.

2022. június 3-án átadásra került (igaz akkor még csak tesztüzemben) a Magyarországon és nemzetközi szinten is egyedülálló SkyPool, a MenDan ötödik emelet magasságban (16 méter magasban) megtalálható, kétharmad részben üvegaljú- és falú élménymedence egy panorámafolyosóval körülölelve, ami nem csak élményelemekkel lett felvértezve, hanem egy vízi élővilágot megelevenítő vizuális effektrendszerrel is. Ami pedig a látványt illeti, az valóban lenyűgöző.

SkyPool-ból SkyLand

Az égi élmények sora azonban nem érhet véget a csobbanással, nem is ért. Az első csobbanásokat hamarosan további szolgáltatások és ezzel együtt élmények sora követte, a SkyPool szépen lassan a MenDan második wellness birodalmává nőtte ki magát.

Az AquaLand után az ötödik emeleti birodalom a SkyLand nevet kapta. 750 négyzetméteres, részben szintén üvegaljú napozóterasz a napsütés szerelmeseinek kedvez, ahol kényelmes nyugágyak biztosítják a kényelmet. Akik a forróságnak inkább a szaunázós verzióját szeretik, azoknak sem kell a panorámalifttel alább szállni az Aqualand szauna részlegére, ugyanis a SkyLand-en egy 80 fő befogadására alkalmas, dézsa formájú szauna áll rendelkezésükre.

A messziről is jól látható dézsa ablakain keresztül szintén mesés a látvány. Ez azonban már kizárólag felnőttbarát terület, itt a relaxálásé, a regenerálódásé, a nyugalomé a főszerep. Ehhez elkülönített fedett és szabadtéri merülőmedence, jégkása kút, két trópusi, hang- és fényeffektekkel ellátott élményzuhany, dézsazuhany, valamint pihenő- és napozóterasz is tartozik. Tökéletes összhang és miliő a feltöltődéshez, lazuláshoz.

A folyamatos érdeklődésnek örvendő SkyLand szolgáltatásai egész évben elérhetők, tavasztól pedig a wellness élményekhez kulináris kalandok is társulnak. A pálmafákkal tarkított teraszon megjelennek SkyBar kényelmes teraszbútorai, jelezve, hogy kinyitott a bár, készülnek a street food fogások, a színes koktélkülönlegességek és a habos kávék.

Felkerült az i-re a pont: a dobogó legfelső fokán a MenDan

A vendégelégedettség, az elismerő szavak, a rengeteg mosoly és hangos kacaj mind szívet melengető, ebből tudni, hogy megérte a befektetett energia, a néhány álmatlan éjszaka, a rengeteg izgalom vagy éppen "lábon kihordott infarktus”. Az pedig, hogy a szálloda és a SkyLand a 22-es év végén a dobogó legfelső fokára állhatott a Klasszis TopDesign 2022 versenyben, feltette a pontot az i-re. 2022 nyarán indult a verseny, melyet a privatbankar.hu, az mfor.hu és a piacesprofit.hu csapata szervezett a magyar Horeca-szakma számára, hogy lehetőséget kapjanak a hazai szállodák és vendéglátóegységek arra, hogy megmutassák újdonságaikat, fejlesztéseiket, ráadásul mindezt kiemelt figyelemmel kísérve. A versenyre az elmúlt évek válságai, gazdasági helyzete ellenére nagyon szép számú; 77 pályázat érkezett, melyből közel a fele döntőbe is jutott. Szeptember 30-án a verseny elődöntője lezárult, ezt követően pedig magyar és nemzetközi zsűritagokból álló bizottság döntött a szakmai díjakról, illetve a nagyérdemű pedig a közönségdíjakról.

Így 2023-ra teljes lett a szálloda wellness világa, bár a MenDan esetében az nem biztos, hogy teljes a véglegest jelenti. Jelenleg fényes ragyog Zalakaros egén a Zalakaros és a MenDan legújabb „csillaga”, de itt mindig van valami új a tarsolyban… Izgatottan várjuk a jövőt.

(x)

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo