hirdetés

Új üzleti szolgáltatások a Facebookon

A Facebook az elmúlt hetekben számos, az üzleti profilokat és azok menedzselését érintő, a lokalitást előtérbe helyező változást vezetett be az ún. Facebook Business felületén – írja a Kosárérték Magazin.
hirdetés

A legnagyobb közösségi platformon mára több mint 1,6 milliárd ember van kapcsolatban körülbelül 80 millió helyi kis- vagy középvállalkozással, ezért ezen újítások bevezetése kiemelkedő fontosságú. A Facebook szerint a változások célja a helyalapú kapcsolódások megkönnyítése, kifejlesztésüknél pedig elsősorban az üzleti és magán felhasználók visszajelzéseit vették alapul - írja a Kosárérték Magazin.

Napjainkban a kereskedelem gyökeres átalakulása folyik világszerte, a nagy bevásárlóközpontokban nyüzsgő arctalan tömeg eltűnik, ennek helyét a lokális kisebb boltokban, tudatosan vásárló helyi közösségek váltják fel, ami kéz a kézben jár az internetes és sokcsatornás kereskedelem dinamikus előretörésével. A kék világ erre a globális jelenségre reagál fejlesztéseivel. A Facebook mesterséges intelligenciája komoly fejlődésen ment keresztül, így a felület egyre intuitívabb élményt tesz lehetővé mind a felhasználók, mind a vállalkozások számára, miközben tudatosan erősítik a földrajzi lokalitással kapcsolatos képességeit.

Kép: Guardian

Frissített oldalak

A Facebook újratervezte az üzleti oldalak mobilos nézetét és funkcionalitását, mégpedig úgy, hogy a felhasználók könnyebben kerülhessenek azokkal interakcióba és gyorsabban megtalálják, amire helyben szükségük van. Telerakták a szolgáltatást olyan funkciókkal, mint az éttermi asztalfoglalás, időpontkérés a fodrászhoz, vagy a legújabb tartalmak és események előre helyezése, valamint most már nemcsak az egyedi felhasználók, de az oldalak is készíthetnek 24 órán keresztül elérhető történeteket.

Facebook Marketing Restart
Egyre kevesebb az organikus elérés, a hirdetések egyre drágábbak, van egy rakat új platform és felület… Sokszor már kiigazodni is nehéz, nemhogy vevőket szerezni. A közösségi média gyermekkora, a céltalan rajongótábor építés és a követőgyűjtés kora lejárt… Hogyan lehet akkor mégis a legtöbbet kihozni a Facebook marketingből 2018-ban? Ha szeretnél egy átfogó képet kapni a korszerű közösségi média platformokról, és azokról a stratégiákról, amiket 2018-ban használni érdemes, akkor tarts Lévai Richárddal a Facebook Marketing Restart kurzuson! 
Közösségi ajánlások

Ez a változtatás a nézőpont áttolását jelenti az üzlettől az egyén irányába. A Vélemények helyett mostantól az Ajánlások kerülnek előtérbe az oldalaknál, így a felhasználók saját közösségeiktől kaphatnak tippeket arról, hol érdemes enni, bulizni vagy éppen vásárolni.

A Facebook saját adatai szerint havonta 700 millió ember használja az Eseményeket arra, hogy megtalálja, mit érdemes csinálni a közösségei körében. Ez a kereskedők szempontjából például vásárlói közösségek építésére vagy akár promóciós fesztivál szervezésére is jól használható. Megkönnyítették a koncertek, partik, kiállítások és hasonló programok esetében a jegyvásárlást, amely immár közvetlenül a Facebookon is egyszerűen elintézhetővé vált. A közösségi portál szerint ennek használatával a kizárólag webes értékesítéshez képest megduplázható az elővételben eladott jegyek száma.

Könnyebb helyalapú keresés

Mivel az újonnan létrejövő munkahelyek 60 százalékát a helyi vállalkozások teremtik meg, a Facebook egyszerűen használható álláshirdetési funkcióval szeretné segíteni ezeket a cégeket. Magyarországon ez a funkció már egy ideje elérhető, 2018 augusztusától azonban globálisan kiterjesztették.

A Facebook nemcsak normál alkalmazását fegyverezte fel a Helyek a közelben szekcióval, de egy különálló Local nevű alkalmazást is készítettek, amivel nyilvánvalóan a Google Térkép ellenfelévé szeretnének válni. Bizonyos értelemben. Az új funkciók lehetővé teszik nemcsak azt, hogy a felhasználók tartózkodási helyük közelében megtalálják az értékelések és ajánlások alapján legjobbnak vélt éttermet, kocsmát vagy élelmiszerboltot, de azt is, hogy az ismerőseik által visszajelzett közeli események között böngészhessenek kedvükre.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo