Tudatos fogyasztást céloznak a Sharity fejlesztései

A fenntarthatósági célok eléréséhez nemcsak a CO2-kibocsátást, hanem a felesleges, mértéktelen fogyasztást is csökkentenünk kell. Ez a komoly feladat társadalmi összefogást, edukációt és új eszközöket, módszereket kíván meg. A Sharity csapata, élén dr. Bársony Farkassal és dr. Bujdosó Arnolddal, mindegyik területen lépéseket tesz, hogy mérhető hatást érhessenek el.

A reklám nem csak vásárlásra buzdíthat

Életünk részei lettek a reklámok, azonban sokan ezekre csak szükséges rosszként gondolnak, melyeknek célja a több és több fogyasztás. A Sharity azonban máshogy néz a reklámokra, platformukon ugyanis az adománygyűjtéshez használják őket.

“A reklámvideók megtekintése kiváló módja annak, hogy a magánemberek pénz nélkül is tudjanak adományozni, egy-egy percet adnak a figyelmükből, és ezzel jó ügyeket támogatnak. A vásárlók figyelme természetesen a cégek számára értékes, akik anyagilag támogatják az ügyeket. Az adományok pedig a közösen kiválasztott civil szervezetekhez jutnak el, akiknek már megvan a kapcsolatrendszere, módszertana és eszközei ahhoz, hogy közvetlenül, lokálisan segítsenek” - foglalja össze röviden dr. Bujdosó Arnold.

Egy másik eszköze a tudatos fogyasztásra buzdításnak a hamarosan bevezetésre kerülő Sharity Kártya, mellyel a tudatos közösség tagjai kedvezményesen vásárolhatnak digitális jótékonysági árrés mellett a környezetvédelemre, társadalmi célokra figyelmet fordító üzletekben, nyeremények és meglepetések várnak rájuk. A cégeknek a kártya elfogadóhellyé válása lehetőséget ad arra, hogy közvetlenül elérjék célcsoportjukat, így kevesebb hirdetésre legyen szükségük.

Együttműködések a tudatosabb vásárlásért

A Magyar Reklámszövetség Call to action pályázatának megvalósítását támogatja a Sharity csapata, melynek célja a társadalmi célú reklámozással kapcsolatos kutatás és kommunikáció fejlesztése. A kutatás elősegíti, hogy hatékonyabb, pontosan célzott társadalmi célú üzenetek szülessenek a jövőben.

Fontos együttműködő partnerei a Sharitynek a nagykövetei, akik a kampányok népszerűsítésében vesznek részt. Gyakran videós üzeneteket küldenek, és közösségimédia-posztokkal segítik a jó ügyek hírét vinni.

“A Sharitynél igyekszünk minél szélesebb körrel együttműködni, mert azt látjuk, hogy így lehet gyorsan, nagymértékű változást elérni. Rengeteg embertől van szükség egy kis segítségre ahhoz, hogy megvalósuljanak a jótékonysági projektek” - zárja a gondolatait dr. Bujdosó Arnold.

A céljai elérése érdekében a Sharity közösségi finanszírozáson keresztül gyűjt tőkét hamarosan induló kampányában a Tőkeportálon.

(x)

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo