Több hitelre pályázhatnak a kkv-k

Október utolsó napjával változott számos népszerű GINOP pályázat keretösszege. Az átcsoportosítások mögött továbbra is a kihasználatlan pályázati kiírások állnak, azaz alacsony pályázói érdeklődés esetén a népszerű kiírások megkapják a többletösszeget.

Tovább csökkentették az élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató kiírást, ezáltal közel 8 milliárd forinttal csökkent 31 milliárdra az elérhető támogatási összeg. Csökkent a beszállítói programokat támogató kiírás és a GINOP-1.2.3 KKV-kat támogató beruházási kombinált kiírás is 3,6, illetve 4 milliárd forinttal.

Úgy látszik több jelentkező már nem várható és emiatt tovább csökkent a vállalatirányítási rendszerek bevezetését támogató pályázat összege 5 milliárd forinttal (GINOP-3.2.2). Erre a kiírásra eddig 1.400-an jelentkeztek. Korábban végzett kutatásaink szerint jelentős növekedés már nem várható a jelentkezők számában, így a forrásátcsoportosítás folyamatos lesz ennél a kiírásnál. Az 1.400 jelentkezőből eddig csak 500-an kaptak támogatói döntést, a keretelvonás nem érinti a bírálat alatt lévő kérelmeket, bőven van még pénz az ő támogatásukra is.

Az érdeklődés hiánya miatt 5,5 milliárddal csökkent a vállalati képző központok kialakítása című pályázat keretösszege, ahol eddig összesen hárman jelentkeztek. Az így keletkezett forrást több népszerű képzési pályázat között osztották szét.

Ahová a pénz került

Még lehet jelentkezni a Középvállalati Fejlesztési Programra
Már több mint 200 vállalkozás kap tanácsokat a további növekedéshez az uniós Középvállalati Fejlesztési Program keretében, közölte a pályázatokat elbíráló IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
Tovább örülhetnek a 0%-os hitelt igénylő KKV-k, mert a hitelprogram a nagy érdeklődés miatt tovább növekedett. A keretösszeg 60 milliárd forintról, közel 80 milliárd forintra nőtt, amivel várhatóan újabb ezer KKV-val nő a nyertesek száma.

A forrásoptimalizálás pozitívan érinti a GINOP-1.2.1-es, kkv-k termelési kapacitásainak bővítése kiírást, ahol 9 milliárd forinttal 129 milliárdra nőtt a keretösszeg, ezzel már várhatóan minden 2017 év elején jelentkező és a kiírás feltételeinek megfelelt pályázó pénzhez jut már.

A GINOP 1-es prioritáson belül 7,9 milliárdot kapott még az IPAR 4.0 mintaalkalmazások kiírás és a kiemelt növekedéssel rendelkező KKV-kat támogató kiírás.

Az innovációs pályázatok (GINOP 2-es prioritás) közül a GINOP-2.2.1 Versenyképességi és kiválósági együttműködések kiírás keretösszege nőtt 6 milliárd forinttal, amire november 12-ig lehet jelentkezni mindazoknak, akik rendelkeznek a felhíváshoz kapcsolódóan kiállított kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai támogató véleményével. A forrást az átcsoportosítás útján a már bezárt adaptív innováció (GINOP-2.1.8) kiírás adta.

Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezetője hozzátette: az Irányító Hatóság folyamatosan analizálja, hogy hol várható túligénylés és melyek azok a kiírások, ahol már nem várható számottevő jelentkező. A szakértő szerint összességében a változások a józan ész mentén, a hatékony forrásfelhasználás irányába mutatnak.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo