hirdetés

Tényleg csak szuperhősöket keresnek a HR-esek?

Tényleg csak szuperhősöket keresnek a HR-esek? Egy álláshirdetés 10 pontjából vajon mindegyiknek meg kell felelni? És valóban "teljhatalmú" a HR-es? Mutatunk néhány gyakori álláskeresői tévhitet - és azt is, hogy miért tévesek.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Freestockphoto

"Az interneten olvasható álláshirdetések többsége kamu.”

Az állásra vadászókat "fiktív" ajánlatokkal riogató cégek rémképe sem újkeletű az álláskeresők körében. Csakhogy ez a jellegzetes csúsztatások közé tartozik és az aggodalom nem megalapozott. A fizetős oldalakon megjelenő álláshirdetések költségei ugyanis eleve értelmetlenné teszik, hogy a hirdető cégek nemlétező munkakörökre pazarolják a pénzt és energiáikat – figyelmeztet együttműködő partnerünk, a Monster.hu.

„Alig van nekem szóló hirdetés.”

Előfordulhat, hogy az álláskeresők azért érzékelik némiképp kevésnek a nyilvánosan megjelenő álláshirdetéseket, mert a megüresedett pozíciók kb. 50-80%-a a rejtett álláspiacon - azaz a hirdetők kapcsolatrendszerében "kel el" - még mielőtt nyilvánosan meghirdették volna azt. A hatékonyabb állásvadászat érdekében ezért célszerű az állásportálok böngészése mellett a kapcsolatrendszerünkben is körbenézni álláskereséskor.

"Dühítő, hogy a HR-esek csak tökéletes pályázókat, gyakorlatilag Superman-eket keresnek."

6 ok, amiért nincs válasz az álláspályázatra
Már hosszabb ideje pályázik kitartóan állásokra, de az erőfeszítéseknek még mindig semmi eredménye, az elküldött CV-kre semmiféle reakció nem érkezik? Mi lehet ennek az oka? Íme néhány gyakori magyarázat a Monster.hu-tól.
Bár ez az egyik legelterjedtebb tévhit, mégsem felel meg az igazságnak. A valóság: a HR-esek többsége nem supermaneket, hanem őszinte, autentikus és hiteles embereket keres a meghirdetett pozíciókra. Valóban sokan túllőnek a célon a hirdetésekben. Ennek oka, hogy a legjobbat akarják. Tapasztalat: a munkáltatók a szakmai és a nyelvtudás tekintetében nem kötnek kompromisszumokat, de a felsorolt pontok közül néhányban azért engedékenyek, ha a helyzet úgy kívánja. Pályázzunk tehát bátran!

"Bosszantó, hogy olyan HR-esek akarnak a sorsomról döntést hozni, akik nincsenek is igazán képben a munkámat illetően."

Minden álláskereső megnyugtatására: korrekt cégeknél és professzionális toborzási körülmények között kizárt, hogy csakis a HR pozitív véleményén vagy épp az ő ellenjavallatán múljon a toborzás-kiválasztás, illetve az állásinterjúk végső sikere. A HR/személyzeti tanácsadó cégek értékelése csupán a pályázóról kialakuló összkép egy része. Nem véletlenül találkozik és vesz részt interjún az álláskereső a HR-es mellett egy vagy több szakmai vezetővel, a cégvezetővel, sőt esetenként akár a cégtulajdonossal is. Ráadásul nem ritka, hogy még a HR-esnek is van az álláskereső által megpályázott területen szakmai tapasztalata.

Őszinteséggel lehet ütni a munkaerőpiacon?
Formabontó módon tesztelte a személyzeti szakembereket egy új, saját maga által kitalált önéletrajzi sablonnal egy amerikai kreatív ügynökség vezető munkatársa. Jeff Scardino a hibáit és a kudarcait is beleírta önéletrajzába. Mi lett az eredménye?
hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo