hirdetés

Szépen hízott az Erste csoport

Az Erste Group Bank AG (Erste Csoport) 2,89 milliárd eurós működési eredményt ért el 2022 első kilenc hónapjában, ami 11,4 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A nettó kamatbevétel 19,5 százalékkal, 4,39 milliárd euróra nőtt, a hitelállomány jelentős növekedése és - leginkább az eurozónán kívüli piacokon - a kamatkörnyezet kedvező alakulása nyomán.

hirdetés

A nettó díj- és jutalékbevétel 8,3 százalékkal 1,83 milliárd euróra nőtt, elsősorban a pénzforgalmi szolgáltatásokon és a vagyonkezelésben elért bővülésnek köszönhetően. A beszámolási időszakban a működési bevételek növekedése (+9,3 százalék, 6,27 milliárd euróra) meghaladta a működési költségek növekedését (+7,7 százalék, 3,38 milliárd euróra). A kockázati költségek 158 millió euróra, azaz 11 bázispontra emelkedtek (2021 első kilenc hónapjában: 52 millió euró és 4 bázispont), reagálva a makrokörnyezet bizonytalanságaira. Mind az NPL-ráta (2,0 százalék a 2021 végi 2,4  százalékhoz képest), mind az NPL-fedezeti ráta (96,8  százalék az előző évi 90,9  százalék képest) javult. A kelet-közép-európai bankcsoport nettó eredménye 1,65 milliárd eurót tett ki (2021 első kilenc hónapjában: 1,45 milliárd euró).

Nem számítanak recesszióra (Fotó: Depositphotos)
Nem számítanak recesszióra (Fotó: Depositphotos)

„A következő év fő irányvonalai óriási kihívást jelentenek mind régiónk, mind az egész világ számára. Ennek ellenére piacaink biztató jeleket mutatnak arra, hogy felülmúlják Nyugat-Európát, a kedvező foglalkoztatási adatok és a fegyelmezett államháztartás miatt” – jelentette ki Willi Cernko, az Erste Csoport vezérigazgatója. „Vállalati és lakossági ügyfeleink számára továbbra is az infláció lesz a fő kihívás. De képesek és eltökéltek vagyunk, hogy támogassuk régiónk gazdaságát és lakosságát a kihívásokkal teli időkben is.”

A kamatlábak eltolódása és a fegyelmezett költséggazdálkodásunk párosulva a megnövekedett hitelezési volumennel hozzájárult teljesítményünk javulásához mind működési szinten, mind pedig az eredménykimutatás legalsó sorában. Bízom benne, hogy erős tőkehelyzetünknek és jó likviditási pozíciónknak köszönhetően 2023-ban is válságállóak leszünk – mondta Stefan Dörfler, az Erste Csoport pénzügyi igazgatója”

hirdetés

Véleményvezér

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

Már több évtizede ígérik politikusaink, hogy nemsokára utolérjük Ausztriát. Nincs sok remény.
Már a katasztrófaturizmus sem a régi

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

A népirtások helyszínei nagy kedvencek a katasztrófaturisták célpontjainak listáján.
Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo