hirdetés

Sláger lehet a prepaid kártya

Várhatóan hamarosan Magyarországon is népszerűek lesznek az előre fizetett bankkártyák, ugyanis bizonyos élethelyzetekben kifejezetten előnyösek és a kiskereskedelmi vállalkozások számára is számtalan előnye van.
hirdetés

Az előre fizetett kártya olyan fizetési eszköz, amelyet birtokosa egy előre kifizetett összeg erejéig használhat - általában vásárlásra, illetve egyes konstrukcióknál készpénz felvételére is. Az adott terméktől függően az előre fizetett összeget vagy magán a kártyán, vagy a mögötte álló számlán tárolják. Ezen összeg felhasználása után egyes kártyák újratölthetők, másokat el lehet dobni. A Magyarországon újdonságnak számító bankkártyák számos előnnyel rendelkeznek, így várhatóan hamar elterjednek a vásárlók körében. Az előre fizetett kártya ugyanis rendkívül egyszerűen, könnyített ügyfél-azonosítással és külön bankszámla-nyitás nélkül is kiváltható. Számos helyzetben megnyugtató megoldást nyújt, hiszen mindig csak akkora összeg érhető el a plasztikon, amennyit előzetesen feltöltünk rá.

Kis-, és mikrovállalkozásoknak különesen előnyös a készpénzes fizetést helyettesítő, mobilfizetési rendszer, hiszen itt nincs szükség a bankkártya jelenlétére: egy virtuális mobilterminálról maga a kereskedő indíthatja el a tranzakciót, ami 100%-ig biztonságos és rengeteg előnye van - hangzott el a GazdaságTV-riportjában.

2016-tól várhatóan több magyarországi bank és pénzügyi szolgáltató is bővíti termékkínálatát előre fizetett kártyával, hiszen idén már ugyanolyan feltételekkel bocsáthatják ki az ilyen típusú plasztikot, mint az európai elektronikuspénz-kibocsátók. A MasterCard a hazai lakosság körében végzett felmérése szerint a lakosság 61 százaléka azt mondja, hogy használna előre fizetett kártyát a mindennapos vásárlásokhoz. Leginkább szórakozásra (73%), élelmiszer beszerzésre (72%) vagy könyvek, zene és film vásárlására (71%) A válaszadók 53%-a úgy látja, hogy akár egy-két napos utazás során is jó szolgálatot tehet az előre fizetett kártya, 46%-a rövidebb nyaralás során is megfontolná a kártya használatát.

Percekre vagyunk a készpénz nélküli világtól – erről itt olvashatja elemzésünket.

A tetszőleges összeggel (évi legfeljebb 650 000 forinttal az újrafeltölthető-, és 65 000 forinttal az egyszeri feltöltésű termékek esetében) feltölthető előre fizetett kártyát a szülők a gyerekeiknek is átadhatják, így a zsebpénz felhasználása jobban kontrollálható. Érdekes lesz majd látni, hogy a szülők a gyerekeinek napi limites prepaid kártyákon biztosítják majd a zsebpénzt, vagy előre meghatározott összegű kártyával engedik el fesztiválra. A felmérésben megkérdezett magyar szülők leginkább annak örülnének, ha a gyermekük a mobiltelefon egyenlegét töltené fel ilyen kártyával (67%), a szórakozásra szánt zsebpénzt költené el ilyen módon (64%), vagy a könyvekre, zenére, filmekre szánt pénzt fizetné prepaid kártyával (62%).

Eltűnik a készpénz, sőt a fizetés is
A digitális és mobiltárcáké, a mobilfizetésé a jövő, a készpénz pedig eltűnik - állítja Matt Komorowski, a PayPal közép-kelet-európai értékesítési vezetője.. Sőt maga a fizetés is észrevétlenné válik, mert automatikus fizetési megbízásokat hagyunk az elektronikus fizetőrendszereknek, mint régen a csekkek átutalására tettük a bankban. Azt mondja, a PayPalt sosem hekkelték meg, és már nem kell győzködnie a kereskedőket, hogy vegyék fel a fizetési rendszereikbe.
hirdetés

Véleményvezér

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo