Segítség az energiafelhasználás optimalizálásában

Fenntarthatósági szempontból eddig sem volt mindegy, hogy mennyi energiát fogyasztunk, ám a mostani magasra ugró energiaárak mellett minden eszközt meg kell ragadnunk, hogy racionalizáljuk energiafelhasználásunkat. A Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) által indított Integrált Energiahatékonysági Projekt egyaránt segítséget nyújt a lakossági felhasználóknak, az iparnak, a vállalkozásoknak és a közintézményeknek abban, hogy optimalizálják energiarendszereiket, ezáltal is csökkentve hazánk energiaimportját.

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Energiahatékonyság és -megtakarítás, az energiahatékonysággal kapcsolatos ügyintézési eljárások egyszerűsödése, felhasználóbarát informatikai megoldások megvalósítása – ez a célja a 2023 végén záródó  Integrált Energiahatékonysági Projektnek, amelynek része egy közintézményi tanácsadó hálózat létrehozása, a hitelesítési és nyomonkövetési módszertanok kidolgozása, a fűtési és hűtési rendszerek potenciáljának országos felmérése, valamint a vállalatok és a lakosság energiatudatosságának megerősítése is.

A projekt eredményeként elkészülő energiahatékonysági példatárból bárki közérthető információkhoz juthat az energia tudatos használatáról, a javasolt energiahatékony átalakításokról, felújításokról, ezek költségeiről, az energiamegtakarítás mértékéről, valamint az energiahatékonyság fenntarthatóságra gyakorolt pozitív hatásairól.

A közintézmények a Nemzeti Energetikus Hálózaton keresztül kaphatnak majd tanácsadást és támogatást rendszereik energetikai üzemeltetéséhez, saját energiafelhasználásuk racionalizálásához, energiaköltségeik leszorításához és az energetikai felújítások, korszerűsítések lebonyolításához.

Az elérhető energiamegtakarítás mennyiségének számszerűsítését online, mindenki számára  elérhető kalkulátorok segítik majd, melyek használatával pár kattintással egyértelművé válik, hogy egy-egy beruházással mennyi energiát takaríthatunk meg. Szintén a MEKH honlapján keresztül lesznek elérhetőek a javasolt energiahatékonysági intézkedések kidolgozott mintapéldái, ahol a témát érintő, leggyakrabban felmerülő kérdésekre is választ kaphatnak a felhasználók.

Az energiahatékonysággal kapcsolatos adminisztrációs eljárások egyszerűsítése érdekében egy ügyfél- és ügyintézőbarát informatikai szakrendszert fejlesztünk. Célunk, hogy az eddigi ügyintézési utak egyszerűsödjenek, aminek segítségével növelhetjük az energiahatékonysági szakpolitikák eredményességét.

A  Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium konzorciumában megvalósuló Integrált Energiahatékonysági Projekt 2023. november végéig tart.

A projekt megnevezése: Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer beindításának ösztönzése a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Technológiai és Ipari Minisztérium konzorciuma által

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.14-21-2021-00001

(x)

 

Véleményvezér

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.
Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat 

A fényképeken jóságos képviselő kemény üzletember.
Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők

Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők 

Korlátozná a köztelevízió a véleménynyilvánítás szabadságát.
Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét

Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét 

Aranyat rejtettek a betonba, vagy mi került ennyibe?
Nagyot javult a közbiztonság Európában

Nagyot javult a közbiztonság Európában 

Csak a nézettség számít.
Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo