hirdetés

Pozsonyban is lesz Bubi

A MOL szlovák leányvállalata, a Slovnaft Pozsonyban is elindítja a Budapesten Bubi néven futó közösségi kerékpármegosztó szolgáltatását. A gyűjtőállomásokat már májusban elkezdik felszerelni.
hirdetés

A MOL Budapesten a BKK-val közösen indította el a MOL Bubi közbringarendszert 2014. szeptember 8-án. Jelenleg 1506 bringát használhatnak a felhasználók, és mindezt 125 dokkolóállomásról vehetik fel Budapest-szerte. A közbringarendszer sikerességét mutatja, hogy az elmúlt 3 és fél évben több mint kétmillió ember négymillió kilométert tett meg az almazöld MOL Bubi biciklikkel. Az így megszerzett tapasztalatok alapján hamarosan Pozsonyban is elindul a szolgáltatás, amelyet a MOL-csoport szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft működtet majd.

Győrnél van Magyarország első Tesla-gyorstöltője
Egyszerre akár négy elektromos meghajtású Tesla akkumulátora tölthető fel a cég első Magyarországon telepített gyorstöltőjével. A Győr mellett üzembe helyezett töltőegység a Bécs és Pozsony felől érkező autóforgalmat szolgálja ki.
„Pozsony városa egy jól működő, modern és vonzó közösségi kerékpármegosztó rendszerrel gyarapodik, hiszen a rendszer előnyeit már számos európai városban megtapasztalhattuk. Nagy öröm számomra, hogy a mi városunk is csatlakozik ahhoz a több mint 30 európai nagyvároshoz, ahol a rendszer már sikeresen működik. Ez lesz a legnagyobb okoskerékpár-rendszer Szlovákiában” – mondta el Ivo Nesrovnal, Pozsony polgármestere.

EU-s támogatással valósul meg

Az elkövetkező hetekben további gyűjtőállomások is létrejönnek Pozsony területén. A Slovnaft és a szlovák főváros 10 okos és 80 hagyományos gyűjtőállomást épít Pozsony négy legnépesebb kerületében. Az állomáshelyeket úgy választották ki, hogy a lehető legjobban megkönnyítsék a felhasználók hozzáférését a kerékpárutakhoz és a tömegközlekedési rendszerhez. A dokkolóállomások körülbelül 300 és 500 méterre helyezkednek el egymástól. A rendszer tesztidőszaka a nyári szünet előtt kezdődik, vagyis 2018 második negyedévének végére vehetik igénybe a felhasználók.

A pozsonyi közbringarendszer – hasonlóan a budapesti MOL Bubihoz – részben európai uniós támogatásból valósult meg. A beépített számítógép mellett minden kerékpár tartalmaz egy GPS-eszközt, amelynek köszönhetően a kerékpár folyamatosan figyelemmel kísérhető.

hirdetés

Véleményvezér

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo