Pest sem marad uniós pénz nélkül

A tervekhez képest idén több mint 25 milliárd forinttal több uniós forrás áll a Pest megyei cégek rendelkezésére a VEKOP keretében. A módosításoknak köszönhetően több felhívás keretösszege és a meghirdetés tervezett időpontja is változott, valamint egy új felhívás is megjelent.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép: Pixabay

A napokban módosították a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) éves fejlesztési keretét, aminek köszönhetően idén 157 milliárd forintra pályázhatnak a Pest megyei vállalkozások is.

A legfontosabb változások

Az egyik legfontosabb változás, hogy a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című felhívás keretösszege 10 milliárd forinttal, a „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés és a K+I infrastruktúra megerősítése - nemzetköziesedés, hálózatosodás” pedig 4 milliárd forinttal megemelkedett. Egy új pályázati felhívással is bővült a program, az „Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram” pályázat keretében 5,49 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére - hívta fel a figyelmet a vállalkozokhitele.hu.

Egymilliárdos útravaló pesti indulóknak
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,04 milliárd forint.
A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című felhívásra február 29-től nyújthatják be pályázataikat a Budapesten vagy Pest megyében bejegyzett vállalkozások, amelyek az általuk tervezett tevékenységtől függően akár 70 százalékos vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak. A pályázat keretében akár  500 millió forint támogatás igényelhető; a kedvezményezett vállalkozások száma várhatóan 10-100 között lesz.

Májustól lehet beadni a támogatási kérelmeket a „Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című felhívásra, amelynek keretében akár 10 millió forinthoz is hozzá lehet jutni, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az VEKOP-pályázat elsősorban a vállalkozások külpiacra jutását elősegítő szolgáltatások igénybevételét, az ehhez kapcsolódó marketingtevékenységeket, az idegen nyelvű honlap létrehozását és piackutatás elvégzését támogatja. Az önállóan támogatható tevékenységek között szerepel a külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel, illetve a külföldi árubemutató szervezése is.

Megjelent az Üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében című felhívás is. Az egymilliárdos keretösszegű VEKOP pályázatra május ötödikétől lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

100 milliárddal nyomják meg az élelmiszeripart
100 milliárd forint forrást különít el a hazai élelmiszeripari vállalkozások számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a kormány - közölte Lázár János. Ezzel a közepes méretű vállalatok is támogatáshoz juthatnak, mivel a Vidékfejlesztési Program (VP) 200 milliárdos élelmiszeripari forrásaihoz csak mikro-és kisvállalkozások férhetnek hozzá.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo