hirdetés

Ötvennégy magyarországi cégtől vásárol alkatrészeket a BMW csoport

A BMW csoport több mint kétszáz magyarországi beszállítót ismer és jelenleg ötvennégy aktív partnerétől évente mintegy egymilliárd euró értékben vásárol közvetlenül különböző alkatrészeket. Ezen cégek összesen és hozzávetőlegesen tízezer embernek adnak munkát Magyarországon.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Fotó: SXC

A világ vezető prémium autógyára a szigorú beszállítói auditot követően további negyvenkét céget ismert el lehetséges partneréül, amelyek a jövőben a gyártási igények alapján számíthatnak a BMW megrendeléseire. A BMW csoport magyarországi beszállítói között egyaránt találunk magyar telephellyel rendelkező multinacionális nagyvállalatokat (pl. BOSCH, ZF Lenksysteme, Alpine) vagy teljesen hazai kézben lévő vállalkozásokat is (Csaba Metál, Fémalk).

A BMW csoport számára a régióban egyértelműen Magyarország a legfontosabb beszerzési forrás: a kelet-közép-európai volumen közel harmadát magyar vállalatoknál költi el a bajor konszern. A régiónak és azon belül Magyarországnak a beszerzési rendszerben való nagymértékű jelenléte - a viszonylag alacsony munkabérek és a minőségi, képzett munkaerő mellett - a németországi gyárakhoz való közelségnek is köszönhető: a BMW csoport számára kiemelten fontos a környezettudatosság, és ez nemcsak autói alacsony károsanyag kibocsátási értékeiben és a gyártási technológiában, de az ellátási lánc kis szállítási távolságaiban is megmutatkozik.

Magyarországról például öntvényeket, műszerfalegységeket, visszapillantó tükröket, zárakat és ablaktörlő szerkezeteket szállítanak a BMW csoport gyáraiba, amelyeket a BMW, MINI vagy Rolls-Royce modellekhez használnak fel. A békéscsabai Csaba Metál váltóházait például a Lipcsében gyártott, elektromos BMW i3 modellbe építik be.

Baudouin Denis, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója szerint bár a kiválasztási és auditálási procedúra igen hosszadalmas és részletekre kiterjedő, a már elfogadott partnerek minimum hét évre kaphatnak beszállítói megbízást, általában ugyanis eddig tart egy modell életciklusa a BMW csoportnál. A használt autókhoz szükséges pótalkatrészek gyártására pedig további 15 éves időszakra kap felkérést a partnercég.

hirdetés

Véleményvezér

Ilyet még nem látott a világ

Ilyet még nem látott a világ 

Cseh vonaton első osztályon feleannyiért kétszer annyit kapsz, mint a magyar vonat másodosztályán. Ez igen.
Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo