hirdetés

Öt munkakör, amit egy cégvezetőnek ki kellene próbálnia

Sokan anélkül vágnak bele a vállalkozásukba, hogy előtte más területeken kipróbálták volna magukat, pedig vannak olyan munkakörök, ahol elsajátíthatjuk a sikereshez szükséges készségeket. Ezekből mutatunk most ötöt.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Kép: Pixabay

Vállalkozónak senki sem születik (bár egyre többen tartják csábítónak ezt a szakmát), ez ugyanolyan szakma, mint bármelyik más és a szükséges tudáson kívül még sok olyan emberi tulajdonság is nélkülözhetetlen a sikerhez, amit nem tudunk úton-útfélen felcsipegetni. Vannak azonban olyan munkakörök, amelyekben megtanulhatjuk azt, ami ahhoz kell, hogy érvényesülhessünk az üzleti életben. Az Entrepreneur.com cikke segítségével ezekből mutatunk most ötöt!

Bolti eladó

Eladóként dolgozni nagyszerű lehetőséget kínál, hogy tapasztalatot szerezzünk az ügyfelekkel, akik betérnek hozzánk. Néhány hónap után eléggé megismerjük az embereket ahhoz, hogy egy-egy belépő viselkedéséből, fellépéséből rájöjjünk mit akar, mielőtt megszólalna.  Ráadásul az elégedetlen vásárlókkal is kellő tapasztalatot szerezhetünk.

Gyorséttermi szakács

Minden vállalkozónak ki kellene próbálnia: nem itt fogjuk megtanulni a vállalkozó alapismereteket, de gyorsan, hiba nélkül kell hoznunk a minőséget. Itt megtapasztalhatjuk, hogy milyen nagy nyomás alatt dolgozni, több dologra figyelni egyszerre és teljesíteni a legkülönfélébb megrendeléseket.

Lejár a lelkes amatőrök kora
Bár a családi vállalkozások továbbra is dinamikus és rugalmas üzleti szegmensnek tekinthetők, a verseny egyre intenzívebb, növekszik az árleszorító hatás, a változás egyre gyorsabb, ráadásul a csupán 16 százalékuk számol be jól megtervezett utódlási folyamatról.
Telemarketinges

Egy vállalkozó legfontosabb feladata, hogy a termékét, vagy szolgáltatását értékesítse, hogy meggyőzze a vevőket arról, hogy éppen az ő cégét válasszák. Erre az egyik legjobb tapasztalatszerzés egy értékesítői munka, méghozzá ezek közül is az egyik legkeményebb: a telemarketing. Ha itt sikeresen megtanuljuk, hogyan adjunk el egy terméket tökéletesen érdektelen ügyfeleknek, akkor vállalkozóként sem kell tartanunk attól, hogy nem fogunk értékesíteni.

Ügyfélszolgálatos

Ne legyenek illúzióink: az ügyfélszolgálaton dolgozni folyamatos tűzoltást jelent teljes munkaidőben. Az ide befutó vevőknek jellemzően valamilyen gondjuk van, így itt megtapasztalhatjuk a legrosszabb oldalukat: az elégedetlen, haragos ügyfelet. Ha megtanuljuk kezelni a problémáikat, akkor nagy lépést tettünk afelé, hogy vállalkozóként se ejtsenek kétségbe az ilyen helyzetek.

Kisfőnök

Mielőtt saját vállalkozásba fognánk, jó ha szerzünk vezetési tapasztalatot. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a saját alkalmazottainkkal megfelelően bánjunk, és jobb ha a tanulólépéseinket úgy tesszük meg, hogy van, aki felügyel minket és esetleg tanácsokkal is ellát.

Öt érv, amiért minden vállalkozónak nyelvet kéne tanulnia
A magyar emberek nagy többsége nem beszél az anyanyelvén kívül semmilyen nyelven, és a kormány sem egyértelműen áll a nyelvoktatás mögött. Ugyanakkor a mai versenyben egy vállalkozó szinte biztos, hogy lemarad, ha nem beszél semmilyen nyelven.
 
hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo