hirdetés

Öt munkakör, amit egy cégvezetőnek ki kellene próbálnia

Sokan anélkül vágnak bele a vállalkozásukba, hogy előtte más területeken kipróbálták volna magukat, pedig vannak olyan munkakörök, ahol elsajátíthatjuk a sikereshez szükséges készségeket. Ezekből mutatunk most ötöt.
hirdetés

Kép: Pixabay

Vállalkozónak senki sem születik (bár egyre többen tartják csábítónak ezt a szakmát), ez ugyanolyan szakma, mint bármelyik más és a szükséges tudáson kívül még sok olyan emberi tulajdonság is nélkülözhetetlen a sikerhez, amit nem tudunk úton-útfélen felcsipegetni. Vannak azonban olyan munkakörök, amelyekben megtanulhatjuk azt, ami ahhoz kell, hogy érvényesülhessünk az üzleti életben. Az Entrepreneur.com cikke segítségével ezekből mutatunk most ötöt!

Bolti eladó

Eladóként dolgozni nagyszerű lehetőséget kínál, hogy tapasztalatot szerezzünk az ügyfelekkel, akik betérnek hozzánk. Néhány hónap után eléggé megismerjük az embereket ahhoz, hogy egy-egy belépő viselkedéséből, fellépéséből rájöjjünk mit akar, mielőtt megszólalna.  Ráadásul az elégedetlen vásárlókkal is kellő tapasztalatot szerezhetünk.

Gyorséttermi szakács

Minden vállalkozónak ki kellene próbálnia: nem itt fogjuk megtanulni a vállalkozó alapismereteket, de gyorsan, hiba nélkül kell hoznunk a minőséget. Itt megtapasztalhatjuk, hogy milyen nagy nyomás alatt dolgozni, több dologra figyelni egyszerre és teljesíteni a legkülönfélébb megrendeléseket.

Lejár a lelkes amatőrök kora
Bár a családi vállalkozások továbbra is dinamikus és rugalmas üzleti szegmensnek tekinthetők, a verseny egyre intenzívebb, növekszik az árleszorító hatás, a változás egyre gyorsabb, ráadásul a csupán 16 százalékuk számol be jól megtervezett utódlási folyamatról.
Telemarketinges

Egy vállalkozó legfontosabb feladata, hogy a termékét, vagy szolgáltatását értékesítse, hogy meggyőzze a vevőket arról, hogy éppen az ő cégét válasszák. Erre az egyik legjobb tapasztalatszerzés egy értékesítői munka, méghozzá ezek közül is az egyik legkeményebb: a telemarketing. Ha itt sikeresen megtanuljuk, hogyan adjunk el egy terméket tökéletesen érdektelen ügyfeleknek, akkor vállalkozóként sem kell tartanunk attól, hogy nem fogunk értékesíteni.

Ügyfélszolgálatos

Ne legyenek illúzióink: az ügyfélszolgálaton dolgozni folyamatos tűzoltást jelent teljes munkaidőben. Az ide befutó vevőknek jellemzően valamilyen gondjuk van, így itt megtapasztalhatjuk a legrosszabb oldalukat: az elégedetlen, haragos ügyfelet. Ha megtanuljuk kezelni a problémáikat, akkor nagy lépést tettünk afelé, hogy vállalkozóként se ejtsenek kétségbe az ilyen helyzetek.

Kisfőnök

Mielőtt saját vállalkozásba fognánk, jó ha szerzünk vezetési tapasztalatot. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a saját alkalmazottainkkal megfelelően bánjunk, és jobb ha a tanulólépéseinket úgy tesszük meg, hogy van, aki felügyel minket és esetleg tanácsokkal is ellát.

Öt érv, amiért minden vállalkozónak nyelvet kéne tanulnia
A magyar emberek nagy többsége nem beszél az anyanyelvén kívül semmilyen nyelven, és a kormány sem egyértelműen áll a nyelvoktatás mögött. Ugyanakkor a mai versenyben egy vállalkozó szinte biztos, hogy lemarad, ha nem beszél semmilyen nyelven.
 
hirdetés

Véleményvezér

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo