Nyílnak az új MFB pontok

Az OTP Bank, az MKB Bank, a GRÁNIT Bank és az NHB Bank egy-egy fővárosi fiókjában tartott megnyitóval elindult az MFB Pontok hálózatának bővítése. 2017. július 31-vel 126 új MFB Pont kezdte meg működését, melyet - legkésőbb év végéig – további 74 MFB Pont megnyitása követ majd. Ezzel összesen 642 elemből álló hálózat gondoskodik majd az európai uniós hitelek és támogatással kombinált hitelek közvetítésével a vállalkozások és a lakossági ügyfelek számára - olvasható az MFB közleményében. 

A hitel-és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékek csaknem 800 milliárd forintos keretösszegének értékesítésére a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2016 során 442 MFB Pontból álló hálózatot hozott létre, melynek további 200 ponttal való bővítésére az MFB közbeszerzési pályázatot hirdetett. A 2017 májusában lezárult pályázaton nyertes pénzintézetek – a már meglévő konzorciumi partnerekhez hasonlóan -, saját hálózatukon belül, az MFB Pontok arculatával ellátott fiókokban állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az új közvetítői partnerek közül az OTP Bank Nyrt. összesen 163, az MKB Bank Zrt. 35, míg a Gránit Bank Zrt. és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. egy-egy fiókkal növeli majd az MFB Pontok számát.

Kép: Pixabay

Év végéig 63 első kategóriájú MFB Pont lesz

„A kormány számos intézkedéssel segíti a hitelezés élénkítését – mutatott rá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelve: ezek egyike, hogy az uniós források minél gyorsabban juthassanak el azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek ezeket megfelelően tudják felhasználni. A Magyar Fejlesztési Banknak és a konzorciumban résztvevő pénzintézeteknek köszönhetően olyan hálózatot hívtunk életre, amely házhoz viszi a vállalkozások számára a hiteleket – fogalmazott a szakminiszter. Hozzátette: a hálózat sikerét bizonyítja, hogy a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó, európai uniós hitelprogramok már több mint 1300 vállalkozás fejlesztéseit segítik.”

A hálózatban év végéig összesen 63 első kategóriájú MFB Pont lesz, amelyek a teljes hitelezési és értékesítési folyamatot végzik az összes elérhető termék esetében. További 260 második kategóriájú, ahol megvalósul az országos elérést igénylő termékek teljes hitelezési és értékesítési folyamata, illetve 319 harmadik kategóriájú MFB Pont, melyek fő feladata a tájékoztatás és az ügyfél érdeklődés továbbítása. Tovább bővül a fővárosi Pontok száma is, így a mai naptól már 15 budapesti fiókban igényelhetők uniós források.

„Az első OTP bankfiókban történt MFB Pont megnyitásával egy eseménysorozat első állomását ünnepeljük” - mondta el Wolf László vezérigazgató-helyettes. Az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának vezetője hozzáfűzte: ”a következő hónapokban összesen 163 OTP bankfiókban tesszük még könnyebben elérhetővé az Európai Unió által biztosított, az MFB által közvetített forrásokat. Fiókjainkban komoly szakértelem, rugalmas és gyors ügyintézés várja az ügyfeleket.” - zárta gondolatait Wolf László.

238 milliárd pörgött ki az uniós hitelből
Június végéig meghaladta a 238 milliárd forintot a négytagú konzorcium - a Takarékbank Zrt., a B3 Takarék Szövetkezet, az FHB Bank Zrt. és a Budapest Bank Zrt. - fiókjaiban, a 442 MFB Ponton az akár 0 százalékos kamatozású, európai uniós forrásból finanszírozott hitelekre benyújtott igénylések összege, a hitelprogramok közül a keret kimerülése miatt hármat felfüggesztettek, további kettőt pedig a felhívás tartalmának felülvizsgálata miatt átmenetileg szüneteltetnek.
Dr. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója az MKB Bank központi épületében létesített MFB Pont ünnepélyes megnyitása alkalmával elmondta: „az Európai Unió által biztosított források felhasználásával kapcsolatos szakértelem már eddig is rendelkezésünkre állt az MKB Banknál. Most rövid időn belül, az ország egész területén 35 kirendeltségünkben nyitunk MFB Pontokat. A már meglévő és a jelenleg fejlesztés alatt álló új termékeink és szolgáltatásaink - ezekhez jön mostantól még az MFB Pontok egyedi kínálata is - tovább erősítheti ügyfeleink elégedettségét.  Az MKB Bankra jellemző hatékony, ügyfélbarát megoldásokkal várjuk új és régi ügyfeleinket az új MFB Pontjainkban is!”

„A GRÁNIT Bank kiemelt feladatának tekinti a kedvező kondíciójú, támogatott hitelkonstrukciók közvetítését, az NHP keretében például a hitelintézet a piaci részesedését többszörösen meghaladó arányban folyósított támogatott hiteleket az ügyfeleinek. Természetes, hogy az MFB kedvezményes konstrukcióinak a közvetítésében is hasonló eredményességgel kívánunk részt venni” – mondta Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója, a bankban létesített MFB Pont megnyitásakor.

Az NHB Növekedési Hitel Bank a megnyitó alkalmából közölte, hogy számára öröm, hogy az Európai Unió által biztosított források felhasználásával és az MFB Pont megnyitásával maga is hozzájárulhat a hazai vállalkozások sikeréhez és ezáltal a gazdaság növekedését is szolgálja. Az NHB Bank életében az első MFB Pont megnyitása is azt mutatja, hogy jól halad a megkezdett úton, és az egyik legnagyobb hazai magánbankként folyamatosan bővíti banki szolgáltatásai körét jelenlegi és jövőbeni ügyfelei részére. A pénzintézet köszöni mindazok munkáját, akik közreműködtek, hogy az NHB Növekedési Hitelbank Zrt. is részese lehet az MFB Pontok hálózatának.

Az MFB Pontokról és az európai uniós hitel- és kombinált hitelprogramokról minden információ elérhető az mfbpont.hu weboldalon.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo