hirdetés

Nyári tippzápor, hogyan írjon sikeres üzleti blogot

Minek az üzleti blog? Természetesen csakis azért, hogy eladjunk. Méghozzá anélkül, hogy a költséges hirdetések erejében kellene bízni. A rendszeresen frissülő blog előrébb hozza a weboldalt, ráadásul nem kell könyökig a zsebünkbe nyúlni, hogy menjen a marketing. A Langmár Kommunikáció tippjeivel így működhet a dolog.
hirdetés

Minek az üzleti blog? Természetesen azért, hogy eladjunk. A rendszeresen frissülő blog előrébb hozza a weboldalt a Google-ben, és nem kell könyökig a zsebünkbe nyúlni ahhoz, hogy elegánsan ízelítőt adjunk a tudásunkból.

Ha már az értékes információkért az Ön weboldalára özönlenek az érdeklődők, akkor biztos lehet benne, hogy a vásárlásért se fordulnak majd a versenytársához. Dióhéjban ennyi a tartalommarketing logikája. És most lássuk ezt a gyakorlatban!

Kérje ki a közeli ügyfelei véleményét!

Miről olvasnának a legszívesebben? Ha pedig már beindult, vajon elég érdekes-e a blog? Jó-e a stílusa, és kaptak-e hasznos infókat a cikkekben? Nem kell találgatni. Kérdezze meg!

Tippek és tartalom mindenekfelett!

Minden üzleti blog alapja a hasznos és érdekes tartalom. A gyakorlati tanácsok, amik a mindennapi problémái megoldásában segítenek az olvasónak. Szórakoztatni: mester kategória, ami nem mindenkinek megy. De legyenek ott a „hackek”, amik a mindennapi életében hasznosak lehetnek.

Hódítsd meg a világot - Kép: Pixabay

Írjon izgalmas, figyelemfelkeltő címsorokat!

Elsősorban ezek azok, amik olvasásra buzdítanak. Kereshet ehhez aktuális, de csakis könnyed témákat, mert a friss hírértékük az üzleti blog felfuttatásában nagy segítségére lesz.

Legyen következetes!

Posztoljon rendszeresen, ne hagyjon ki heteket-hónapokat, mert azt sem a rendszeresen frissülő weblapokat előkelőbb helyezéssel díjazó Google, sem a nehezen megszerzett, de annál könnyebben elveszíthető olvasók nem szeretik.

Hogyan hódítsunk meg egy robotot?
Elég körülnézni a hazai weboldalakon ahhoz, hogy rájöjjünk: sajnos a keresőoptimalizálás sokak számára még mindig a kulcsszó babonás hajtogatását jelenti. De ami rossz a konkurenciának, az jó nekünk, mert ennek köszönhetően óriásit léphetünk előre ezen a területen, szakértőnk új Google-algoritmusokon alapuló tippjeivel.
Válaszoljon minden kommentre!

Még a trolloktól se kell félni, mert a higgadt és udvarias válasz a külső szemlélő számára akkor is megnyerő, ha a rosszindulatú embert nem győzheti meg.

Posztolja mindenütt!

A LinkedIn- és a Facebook-oldalán is remekül fog kinézni, mert a szakértői státuszát támasztja alá, ha hetente egyszer hasznos és izgalmas meg könnyen is érthető szakmai cikkel jelentkezik.

Tegye megoszthatóvá!

A cikkek alatt ott kell legyenek a legnépszerűbb közösségi oldalak megosztás gombjai. Ha úgy érzi, hogy a tartalom kimondottan hasznosra sikerült, akkor az se ciki, ha a megosztási lehetőségre fel is hívja az olvasók figyelmét.

Használjon hashtaget!

Könnyebben felismerhetővé, megjegyezhetővé és visszakereshetővé teheti vele a cikkeket. Nem beszélve arról, hogy remek humorforrás is, mert mindig megenged egy kis lazaságot.

Értékesítési szöveg hatékony lezárással
Az online értékesítési oldalakon elhelyezett szövegek tálalása létfontosságú ahhoz, hogy a látogatókból vevők válhassanak. De mire kell ügyelni ezeknél a szövegeknél? Szakértőnk rávilágít a legfontosabb tudnivalókra!
Vezessen be állandó rovatot!

Ennek is az üzleti blog sikeréhez szükséges következetességhez van köze. Az állandó rovat tartalmazhat interjút, a szakterületén megjelent újdonságok bemutatását vagy tematikus cikksorozatot is. Csak az a fontos, ami a sikeres tévésorozatoknál: hogy mindig legyen folytatás.

Ne várjon az ihletre!

Mert lehet, hogy nem fog jönni. De sebaj. Ha az írásra és a posztolásra kijelölt napon nem áll össze a cikk, akkor kereshet a rokon témájú blogokban egy népszerű bejegyzést, amit a saját írásában ajánl vagy vitat. Természetesen mindig a forrás hajszálpontos megjelölésével.

Csábítson olvasókat!

Nem etikátlan, de nagyon ravasz megoldás, ha érdekes és tartalmas hozzászólásokat ír más népszerű üzleti blogok cikkeihez, hogy felhívja magára az olvasóik figyelmét. Csak diszkréten és finoman!

Blogoljon mérnökien!

Mert a legtöbbet abból tud meg, ha rendszeresen követi az üzleti blog statisztikáit. Melyek voltak a legtöbbször megosztott, a legtöbbet kommentelt írások? Milyen címek bizonyultak érdekesnek az olvasói számára? Mindebből még az offline értékesítéshez is rengeteget tanulhat.

A sikeres marketingkommunikációs stratégia 6 lépése
A sikeres marketinghez olyan tervet kell kidolgozni, mely egyedi, fenntartható, hosszabb távra meghatározza az ismertség növeléséhez, bizalom építéséhez szükséges teendőket. Ilyenkor a marketing és a design kéz a kézben járnak.
Ajándékozzon!

Ha időnként meglepi olvasóit egy-egy ingyenesen letölthető tanulmánnyal, spéci akcióval vagy más aprósággal, akkor a viszonzás elve alapján „jó tett helyébe jót várhat”: vásárlást. És ez bizony nem mese.

Tegye jobbá az emberek életét!

A cikkek fő témája az legyen, hogy mennyivel jobb lesz majd az olvasó élete, ha megvette vagy kipróbálta, feliratkozott stb. Kommunikálja a cikk azt, hogy az olvasó jól jár, ha Önre hallgat! A sikeres üzleti blog se nem a termék, se nem a szolgáltatás, hanem a célszemély vágyai és problémái körül forog.

Folytasson párbeszédet!

Mert a monológ még a színpadon is unalmas. Hát még a blogon! Egy jó beszélgetésre azonban mindenki kapható, ha a téma valóban érinti. Mi kell ehhez? Kérdések. A legsikeresebb üzleti blogok cikkeiket az olvasók kérdéseinek megválaszolására építik, és úgy is felfoghatók, mint kiterjesztett GYIK-ok (Gyakori kérdések és válaszok rovatok).

Szánja rá az időt!

Népszerű blogot működtetni időigényes feladatnak tűnhet. Pedig csak egy kis rendszeresség, heti legtöbb 2-3 óra kellhet ahhoz, hogy a legegyszerűbben, a mindennapi írásgyakorlatunkból, az ügyfelekkel folytatott beszélgetéseinkből és a szakmai tudásunkból kiindulva sikeres üzleti blogot fejlesszünk, ami az interneten keresőket delejesen vonzza.

Szerző:

A Langmár Kommunikáció Csapata

http://langmar.hu/

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo