hirdetés

Nem pörög az ingatlanpiac, ez a jutalékokon is meglátszik

A franchise ingatlanközvetítésben a Duna House hálózata 2,75 milliárd forint jutalékot ért el a tavalyi negyedik negyedévben, ami 25,6 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest, a saját tulajdonú irodák utolsó negyedéves jutalékbevétele 436 millió forintot tett ki, éves összevetésben a visszaesés 24,1 százalék.

hirdetés

Az ingatlanközvetítő társaság tájékoztatása szerint Magyarországon a franchise ingatlanközvetítésben 30,1 százalékkal estek a negyedik negyedévi jutalékbevételek éves összevetésben, elsősorban a megemelkedett hitelkamatok és a vásárlóerő csökkenése miatt. A harmadik negyedévhez képest 15,5 százalékos volt a csökkenés.

Lengyelországban 23,7 százalékkal csökkentek a jutalékok az előző év azonos időszakához képest, a negyedéves csökkenés mértéke 6,6 százalék volt. Olaszországban a felvásárolt Realizza hálózat 101 millió forintos jutalékot hozott  a negyedik negyedévben, az előző negyedévhez képest 22,1 százalékkal kevesebbet.

A saját tulajdonú magyarországi irodák utolsó negyedévi jutalékbevétele 19 százalékkal esett vissza éves összevetésben, de stagnált a tavalyi harmadik negyedévihez képest.

A lengyel saját irodák negyedéves jutalékbevétele 30,2 százalékkal csökkent a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a harmadik negyedévhez képest 2,9 százalékkal mérséklődött. A cseh saját iroda negyedéves jutalékbevétele 25,3 százalékkal esett éves szinten, ugyanakkor 25,0 százalékkal nőtt a harmadik negyedévhez képest. A tavalyi negyedik negyedévben közvetített hitelvolumen 192 milliárd forintra nőtt, 50,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest a Hgroup csoport olaszországi akvizíciója miatt.

Az új olasz piac a legnagyobb hitelközvetítővé vált a csoporton belül, a negyedévben 140,5 milliárd forint hitel közvetítésével a csoport teljes volumenének 73 százalékát adta.  Magyarországon éves összevetésben 30 százalékkal, Lengyelországban 70,2 százalékkal csökkent a csoport által közvetített negyedik negyedévi hitelvolumen.

hirdetés

Véleményvezér

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

Már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is azt javasolja, hogy szűnjön meg az árstop.
Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo