hirdetés

Nem meglepő, most kikre utaznak a NAV revizorai

Halottak napjához közeledve tényleg nem tűnik meglepetésnek, hogy az adóhatóság célkeresztjébe a koszorú- és virágárusok kerültek. Nem csak őket, az italboltokat, pizzériákat és autógumi szerelőket is meglephetik a revizorok egy-egy megyében.
hirdetés

Bács-Kiskunban

Itt október 26. és november 1. között a virágárusokat vizsgálják. Ellenőrzésre lehet számítani az üzletekben és a közterületeken, különösen a temetők környékén. Az adóellenőrök a nyugtaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését is vizsgálják. De nem csak a virágárusok, az autógumi-szerelő vállalkozásokis számíthatnak a NAV-osokra októberben és novemberben - derül ki a NAV frissített Adótraffipax listájából.

Baranyában

Szerdán Mohácson a vendéglátóhelyeket, csütörtökön pedig Pécsett az autógumi-szerelőket ellenőrzik. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó vizsgálatok - jegyzi meg az adóhatóság összefoglalója.

Békésben

Október 19. és 30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye területén működő éttermeket, italboltokat, pizzériákat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják.

Budapesten

Október 26. és 30. között egész Budapest területén ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják. Egyúttal megjegyzik: a közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Borsodban

Október 28. és 30. között Miskolcon, Ózdon, Sátoraljaújhelyen és Mezőkövesden vizsgálják a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozások nyugta- és számlaadását, az online pénztárgép használatát, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét.

Fejérben

Csütörtökig a nyugta- és számlaadást nézik az adóshatóság munkatársai, továbbá az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, illetve a virág- és édességárusoknál.

Hajdú-Biharban

Szerdán és csütörtökön a vendéglátóhelyeket ellenőrzi a megyében. A revizorok itt is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését nézik majd.

Hevesben

Egész októberben a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnokban

Ezen a héten és a következő héten koszorút, virágot és mécsest árusítóknál ellenőrzik.

Komárom-Esztergomban

Szerdáig az autógumi-szerelőket és -értékesítőket keresik fel a megyében.

Nógrádban

Szerdáig az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • október 20.: Balassagyarmati járás,

 • október 21.: Szécsényi járás,

 • október 22.: Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a mobiltelefon- és telefontartozék-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest megyében

November 3-ig szintén a virágkereskedéseket ellenőrzik a megyében.

Somogyban

A héten az ételkiszállítással foglalkozó vendéglátóknál és a 2020-ban még nem ellenőrzött vendéglátóhelyeknél járnak a NAV-osok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Az alábbi településeken terveznek ellenőrizni:

 • október 20.: Tiszavasvári, Tiszalök,

 • október 21.: Mátészalka, Nagyecsed,

 • október 22.: Nyíregyháza, Vásárosnamény.

A NAV munkatársai az építőipari alkalmazottak bejelentéseit, valamint a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek nyugta- és számlaadását és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket - jegyzi meg.

Tolnában

A megyében ezeken a településeken számíthatnak a NAV embereire:

 • október 20.: Paks,

 • október 21.: Szekszárd,

 • október 22.: Szedres.

Vasban

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 22-ig az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik.

Veszprémben

 • október 20.: Veszprém és környéke,

 • október 21.: Pápa és környéke,

 • október 22.: Várpalota és környéke.

Zalában

Hasonlóan a fenti megyékhez, november 1-ig a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. Itt is a ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését nézik majd.

 

 

 

 

 

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo