hirdetés

Nem haraptak rá a kötelező oltásra a nagy cégek

Több problémát is látnak abból, ha előírnák az oltást.
hirdetés

Nagyon óvatosak a magánszféra munkaadói, még ott sem kapkodják el a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét, ahol hajlik annak bevezetésére a cégvezetés - írja a Népszava. A lapnak nyilatkozó munkaadói szövetségek azzal magyarázzák a tartózkodást, hogy sok területen nehéz pótolni a kilépő vagy fizetetlen szabadságra küldött képzett munkaerőt.

(Fotó: Pixabay)

A Ligához tartozó szakszervezetek érdekeltségi körében például nincs olyan vállalat, ahol bevezették volna, vagy biztosan be akarják vezetni a munkavégzés feltételeként a védőoltásokat. A cégek inkább a pozitív motivációval élnek, vagyis felvilágosítják, rábeszélik munkatársaikat az oltásra, sok területen, így az autóipari vagy élelmiszeripari cégeknél juttatásokkal motiválják őket - írja a lap.

Mit lehet kérdezni az interjún?
Az állásinterjú során továbbra is nagyon körültekintően kell kezelniük ezt a helyzetet a vállalatoknak, mert ellenkező esetben olyan jogi eljárások elé nézhetnek, amelyek érdemi anyagi terhet is jelenthetnek számukra – hívta fel korábban a figyelmet dr. Bognár Ivett, az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértője. További részletek itt.
A Molnál a szükséges szakmai egyeztetések után hoznak döntést arról, élnek-e a kötelező oltással, míg a Az OTP Bank kommunikációs csoportja annyit válaszolt, hogy még tanulmányozzák a megjelent kormányrendeletet.

A kiskereskedelem nagy munkáltatói közül a Tesco Global azt közölte, hogy nem teszik kötelezővé az oltást a dolgozóinak. Korábban egyébként a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is jelezte: őszintén bíznak benne, hogy a kereskedelmi ágazatban egyetlen munkáltató sem fog kötelező védőoltást előírni a munkavállalói számára

"Ha kötelező lesz az oltás, leáll a MÁV, és a Volán is" - ezt már a Vasutas Szakszervezet elnöke, és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke mondta az ATV Híradónak. Dobi István szerint nem lesz kötelező az oltás, mert nincs tartalék a rendszerben, és ha bevezetnék, akkor leállna a Volán. Elmondta, hogy óriási a felháborodás a munkavállalók körében az esetleges kötelezővé tétellel kapcsolatban.

(Népszava, ATV)

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo