hirdetés

Nem csoda, hogy három év alatt meghódították a világot

Öt éve alapították a berlini „okostelefon-bankot” – napjainkban 24 országban 2.3 millió ügyfelük van.
hirdetés

Nem egy fintech-telefonbank alakult már Németországban, de az N26 sikere példátlan. Két osztrák fiatal alapította, kockázati tőkealapokból összegyűjtve az induló tőkét. Öt év után betétállományuk meghaladja az egymilliárd eurót, a vállalkozás értékét 2.3 mrd. euróra teszik.

youtube.com

Összehasonlításul: a Commerzbank, a második legnagyobb német bank tőzsdei értéke 7.8 milliárd. Az N26-ot még nem vezették be a tőzsdére, miközben páratlan ütemben fejlődik. Németországban és Ausztriában hozták piacra első terméküket 2015-ben, majd egyre több országban jelentek meg, most 24-nél tartanak. Berlin mellett Barcelonában és New Yorkban dolgozik összesen 700 alkalmazottjuk.

Ügyfeleik – főként a 18-35 éves fiatalok – számára az N26 csak mobilalkalmazása révén elérhető, de népszerű, mert azt hirdeti: rejtett költségek nélkül dolgozik. Joggal: a díjak alacsonyak, havi többszöri pénzfelvétel ingyenes, akárcsak az utalások. A további finanszírozás nem jelent gondot, hiszen vezető amerikai, német (köztük az Allianz), kínai, szingapúri befektetők látnak fantáziát a pénzintézetben.

Személyre szabja a pénzügyeket a mesterséges intelligencia
A mesterséges intelligencia (AI) új utakat nyit a pénzügyi intézmények számára az ügyfélszerzés és –megtartás területén, emellett új együttműködési modelleket tesz szükségessé a versenytársak között, írja a Világgazdasági Fórum a Deloitte támogatásával készült új jelentése.
Az N26 most arra készül, hogy bevonul az amerikai piacra és alapítói reálisnak tartják a kitűzött célt, hogy belátható időn belül százmillió ügyfelük legyen a világ minden táján. Sikerük komoly fenyegetés a hagyományos bankok számára.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo