hirdetés

Napi egy kávé ára százezreket jelenthet

Egyre több baleset történik munka közben: a KSH adatai alapján az elmúlt két évben itthon 15%-kal emelkedett a munkahelyi balesetek száma. Kevesen gondolnák azonban, hogy egy irodai lábujjtörés után is több százezer forintot fizethet a biztosító. A balesetekben a stressz is közrejátszhat, ezért fontos a bizalomépítés, amiben a megfelelő, személyre szabott biztosítások is segíthetnek.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép:Pixabay

Egy amerikai kutatóintézet szerint a munka során bekövetkezett káresetek legnagyobb része túlterhelésből, cipekedésből fakad. A második leggyakoribb probléma az egyszerű megbotlás, ami esetében még emelet vagy lépcső sem játszik közre. Igaz, magasból is sokan esnek le, ez a rangsorban a negyedik helyen szerepel. A tárgyakkal, felszerelésekkel történő összeütközés került fel még a dobogóra, ez a harmadik leggyakoribb oka a munkahelyi baleseteknek. (A munkabalesetek háromnegyede a kkv-knál történik.)

A KSH kutatása alapján 2012-ben itthon 17 164-en szenvedtek balesetet a munkahelyükön, ugyanez a szám 2014-ben már 19 787-re emelkedett. A Generali szakértői szerint a káresetek számának növekedésével párhuzamosan egyre fontosabbá válik a munkáltatói baleset-biztosítás, hiszen napi pár száz forintért, azaz mindössze egy csésze kávé áráért már anyagilag is biztonságban érezhetjük magunkat. Kevesen gondolnák, hogy egy egyszerű lábujjtörés után akár több mint 700 000 forintot is téríthet a biztosító.

Munka közben ugyanis bárkivel megeshetnek balesetek, úgy tűnik, a hasonló problémák a világsztárokat sem kímélik, akiknek az utóbbi időben is bőven kijutott a bajból.

Dave Grohl göteborgi zuhanása

Egy amerikai kutatóintézet szerint a magasból való leesés a 4. helyen szerepel a rangsorban. Ez történt 2015 júniusában a Foo Fighters frontemberével, Dave Grohllal is, aki a zenekar göteborgi koncertjén gitározás közben elvesztette az egyensúlyát, és lezuhant a színpadról. A zenekar énekese azonban nem vesztette el a lélekjelenlétét: még ő nyugtatta a közönséget, majd a gyors kórházi kezelés után, gipsszel a lábán visszatért, hogy befejezze a koncertet.

Enrique Iglesias egy drónnal került összetűzésbe

Nem véletlen, hogy a tárgyakkal, felszerelésekkel való összeütközés is előkelő helyen szerepel a munkahelyi balesetek között. Egy óvatlan mozdulat, és máris foghatjuk a fejünket: idén májusban Enrique Iglesiasnak például egy drónnal gyűlt meg a baja. Az énekes mexikói koncertjének látványos részeként néha elkapta a közönség fölött köröző kamerás drónt, hogy a rajongók is láthassák, amit ő, ám rossz helyen fogta meg, az eszköz pedig csúnyán megvágta. Erősen vérző keze ellenére még fél óráig folytatta a koncertet.

A sort még folytathatnánk: tavasszal Johnny Depp keze sérült meg úgy, hogy el kellett tolni a Karib-tenger kalózai forgatását, a legújabb Bond-film munkálatait pedig Daniel Craig térdsérülése szüneteltette.

De mit tehetünk a hétköznapokban alkalmazottaink biztonságáért? „Ebben a bizalomhiányos környezetben kitűnő döntés lehet egy cégvezető részéről, ha gondoskodik munkavállalóiról. A munkáltatói kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosítás nemcsak abban segíthet, hogy a kollégák hamarabb felépüljenek, hanem béren kívüli juttatásként növelheti a vállalat iránti elkötelezettséget is” – mondja Schaub Erika, a Generali személybiztosítási igazgatója.

Évente egy négyes metró árát stresszeljük el
A munkahelyi stressz okozta kockázatok az európai és a magyar munkavállalóknak is több mint negyedét érintik – derült ki az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) adataiból. Hazánkban a kockázatok miatti költségeket, ideértve az egészségkárosodások mellett a gazdaságnak okozott károkat is, évente 440 milliárd forintra becsülik, amelynek jelentős része elkerülhető lenne a munkahelyi pszichoszociális kockázatok megfelelő kezelésével.
hirdetés

Véleményvezér

Ilyet még nem látott a világ

Ilyet még nem látott a világ 

Cseh vonaton első osztályon feleannyiért kétszer annyit kapsz, mint a magyar vonat másodosztályán. Ez igen.
Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo