hirdetés

Napi egy kávé ára százezreket jelenthet

Egyre több baleset történik munka közben: a KSH adatai alapján az elmúlt két évben itthon 15%-kal emelkedett a munkahelyi balesetek száma. Kevesen gondolnák azonban, hogy egy irodai lábujjtörés után is több százezer forintot fizethet a biztosító. A balesetekben a stressz is közrejátszhat, ezért fontos a bizalomépítés, amiben a megfelelő, személyre szabott biztosítások is segíthetnek.
hirdetés

Kép:Pixabay

Egy amerikai kutatóintézet szerint a munka során bekövetkezett káresetek legnagyobb része túlterhelésből, cipekedésből fakad. A második leggyakoribb probléma az egyszerű megbotlás, ami esetében még emelet vagy lépcső sem játszik közre. Igaz, magasból is sokan esnek le, ez a rangsorban a negyedik helyen szerepel. A tárgyakkal, felszerelésekkel történő összeütközés került fel még a dobogóra, ez a harmadik leggyakoribb oka a munkahelyi baleseteknek. (A munkabalesetek háromnegyede a kkv-knál történik.)

A KSH kutatása alapján 2012-ben itthon 17 164-en szenvedtek balesetet a munkahelyükön, ugyanez a szám 2014-ben már 19 787-re emelkedett. A Generali szakértői szerint a káresetek számának növekedésével párhuzamosan egyre fontosabbá válik a munkáltatói baleset-biztosítás, hiszen napi pár száz forintért, azaz mindössze egy csésze kávé áráért már anyagilag is biztonságban érezhetjük magunkat. Kevesen gondolnák, hogy egy egyszerű lábujjtörés után akár több mint 700 000 forintot is téríthet a biztosító.

Munka közben ugyanis bárkivel megeshetnek balesetek, úgy tűnik, a hasonló problémák a világsztárokat sem kímélik, akiknek az utóbbi időben is bőven kijutott a bajból.

Dave Grohl göteborgi zuhanása

Egy amerikai kutatóintézet szerint a magasból való leesés a 4. helyen szerepel a rangsorban. Ez történt 2015 júniusában a Foo Fighters frontemberével, Dave Grohllal is, aki a zenekar göteborgi koncertjén gitározás közben elvesztette az egyensúlyát, és lezuhant a színpadról. A zenekar énekese azonban nem vesztette el a lélekjelenlétét: még ő nyugtatta a közönséget, majd a gyors kórházi kezelés után, gipsszel a lábán visszatért, hogy befejezze a koncertet.

Enrique Iglesias egy drónnal került összetűzésbe

Nem véletlen, hogy a tárgyakkal, felszerelésekkel való összeütközés is előkelő helyen szerepel a munkahelyi balesetek között. Egy óvatlan mozdulat, és máris foghatjuk a fejünket: idén májusban Enrique Iglesiasnak például egy drónnal gyűlt meg a baja. Az énekes mexikói koncertjének látványos részeként néha elkapta a közönség fölött köröző kamerás drónt, hogy a rajongók is láthassák, amit ő, ám rossz helyen fogta meg, az eszköz pedig csúnyán megvágta. Erősen vérző keze ellenére még fél óráig folytatta a koncertet.

A sort még folytathatnánk: tavasszal Johnny Depp keze sérült meg úgy, hogy el kellett tolni a Karib-tenger kalózai forgatását, a legújabb Bond-film munkálatait pedig Daniel Craig térdsérülése szüneteltette.

De mit tehetünk a hétköznapokban alkalmazottaink biztonságáért? „Ebben a bizalomhiányos környezetben kitűnő döntés lehet egy cégvezető részéről, ha gondoskodik munkavállalóiról. A munkáltatói kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosítás nemcsak abban segíthet, hogy a kollégák hamarabb felépüljenek, hanem béren kívüli juttatásként növelheti a vállalat iránti elkötelezettséget is” – mondja Schaub Erika, a Generali személybiztosítási igazgatója.

Évente egy négyes metró árát stresszeljük el
A munkahelyi stressz okozta kockázatok az európai és a magyar munkavállalóknak is több mint negyedét érintik – derült ki az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) adataiból. Hazánkban a kockázatok miatti költségeket, ideértve az egészségkárosodások mellett a gazdaságnak okozott károkat is, évente 440 milliárd forintra becsülik, amelynek jelentős része elkerülhető lenne a munkahelyi pszichoszociális kockázatok megfelelő kezelésével.
hirdetés

Véleményvezér

Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo