hirdetés

Multifunkciós, járművekre szerelt mobil napelem rendszerek

A modern gépjárműveken egyelőre ritkaságszámba megy a tetőre szerelt napelem rendszer. De a jövő még tartogathat meglepetéseket ezen a téren. Itt nem az elektromos autókról lesz szó, hanem azon gépjárművekről, amelyek valamilyen különleges feladatot látnak el. Ehhez szükség lehet a napenergia hasznosítására. Vegyük példának a lakókocsikat vagy pedig a sokáig egy helyben álló járműveket, amelyek villamos energiát biztosítanak egyes hozzájuk csatlakoztatott eszközöknek. A rendőrségi, forgalomirányítást ellátó járművek esetében a napelem rendszerek hasznosak lehetnek.
hirdetés

Mi kell egy mobil napelem rendszerhez

Az első és legfontosabb a napelem panel, amely elég könnyű, és egyszerű az áthelyezése. A mobil napelemek hasonlítanak a hagyományos változatokhoz, azonban a különleges szilikon összetevőknek köszönhetően jobban bírják a rázkódást. A felületük karcolásmentes anyaggal van bevonva, hogy a por ne kezdhesse ki a cellákat.

Az energiaraktározó eszközök és a nagy teljesítményű inverterek szintén fontos részei a mobil napelem rendszereknek. Például a Victron MPPT töltés kontroller több változata is biztosítja a gyors feltöltést, ezzel nemcsak a napelem hatásfokát növelve, de meghosszabbítva az energiaraktározó egységek élettartamát is.

Ezen eszközök segítségével maximalizálni lehet a napelem rendszer teljesítményét, ami létfontosságú lehet a gépjárművekre csatlakozó elektromos eszközök esetében. Az MPPT egy rövidítés, ami lényegében az ultragyors maximális teljesítménypont-követést jelenti. A kontrollerek a részleges árnyékolás esetében is helytállnak. Csökkentik a terhelés, ezzel növelve az akkumulátorok élettartamát.

Túl erősen süt a nap és túlmelegszik a napelem rendszer

A Scorpionál elérhető mobil napelemek kifejezetten a forró helyzetekre lettek kifejlesztve. Ez azt jelenti, hogy jól bírják a hőt, és nem hibásodnak meg még az aszfalt körüli égető kánikulában sem. Ennek támogatására használatosak az MPPT inverterek is, amelyek megakadályozzák a túlmelegedést, és védik az akkumulátorokat is.

Mobil/hordozható napelem rendszerek

A BlueSolar napelem panelek és az EasySolar töltésvezérlők kellően ellenállóak a rezgés, rázkódás és változékony hőmérsékletekkel szemben is. A teljesítménykieséseket jól bírják, és nem adják be a derekukat intenzív használat esetén sem. Ezért a Victron gyártmányú napelem rendszereket és azok összetevőit ajánljuk Önnek.

A Scorpio weboldalán megtalálhatja ezeket a hatékony eszközöket, és könnyedén alakíthat ki mobil napelem rendszereket a járművei számára. Nem utolsó dolog a napelem rendszerek esetében a felszerelés és hosszú távú működés közben szükséges karbantartás. Éppen ezért a mobil napelem rendszerek egyszerű és kis mennyiségű kábelezést igényelnek. Ezért bizalommal ajánljuk Önnek a Scorpio Victron termékeit.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo