Mindig férfiak kerülnek a női csúcsvezetők helyére

Hatvankét évesen visszavonult Indra Nooyi, a PepsiCo vezérigazgatója. Ő idén már az ötödik lelépő női vezető amerikai nagyvállalatok élén – valamennyiük helyébe férfi került.

A Yale Egyetemen, ahol többségük tanult, nagy veszteségként értékelik, hogy csökken a felsővezető nők száma, miután a PepsiCo főnöke előtt az Avon, a Campbell, a Mattel, a Hewlett-Packard első embere távozott.

Kép: Pixabay

Nem mindegyikük ment el önként, nem egy esetben a nagybefektetők gondolják, hogy ha férfire bízzák a vállalat irányítását, attól nagyobb jövedelem várható.

Indra Nooyi esetében is voltak ilyen próbálkozások a 12 éves időszakban, amikor az üdítőitalokat és élelmiszereket gyártó

Addig fújta a magáét, míg per lett belőle
A Bostoni Szimfonikus Zenekar legnépszerűbb fuvolistája pert indított a zenekar ellen, mert ugyanazt a vezetői posztot betöltő férfi kollégájánál kevesebb fizetést kapott. Ezzel kezdetét vette az első peres ügy, melyet a július 1-jén hatályba lépett massachusettsi egyenlő bérezés törvényére hivatkozva indított a zenész.

vállalatóriás élén állt. Különösen azért támadták, mert szorgalmazta egészségesebb termékek bevezetését.

Az eredmény azonban messzemenően őt igazolta: a PepsiCo bevételei a 2006-os 35 mrd. dollárról 63.5 milliárdra nőttek, a cég részvényeinek árfolyama ebben az időszakban csaknem megkétszereződött. Ugyanakkor a bevételek felét immár az egészségesebb italok és ételek adják.

A távozó vezérigazgató visszavonulása okául fáradtságát adta meg. Évtizedek óta dolgozott a cégnél és mindig jóval többet kellett teljesítenie a férfiaknál, hogy előre jusson. Vezérigazgatóként arról volt nevezetes, hogy a hét hét napján ott volt munkahelyén, nem ritkán napi 20 órában...

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo