Milyen felirat, szimbólum ne kerüljön a gyerekruhákra?

Akárcsak a felnőtteknek szánt ruhák, a gyerekruhák is egyedivé tehetők feliratozással, emblémáztatással. Azonban nem mindegy, milyen szöveg, ábra kerül a kicsiknek szánt ruhadarabokra.

A gyerek neve

Az első és legfontosabb dolog, hogy a gyerek nevét sose feliratoztassuk a pólóra, dzsekire, hátizsákra, sapkára vagy bármi egyébre, ami jól látható helyen van. Ezzel ugyanis könnyen veszélybe sodorhatók a kisgyerekek. Ha nevükön szólítja őket egy idegen, azt hiszik, hogy ismeri őket, és hallgatnak rá. Éppen ezért jobb, ha a gyerek neve vagy bármilyen más adata nem szerepel az említett ruhákon.

A becenevekkel is vigyázzunk! Nem biztos ugyanis, hogy mindenki büszke arra, ahogy a családban hívják. Az iskolában csúfolhatják is emiatt a gyerkőcöket, a családi rendezvényekről kikerült fényképek pedig bármikor visszakereshetők, ami szintén nem szerencsés. Egy kamasznak sokszor nagyon kínos, ha ismerősei az ő gyerekkori becenevén szólítják.

Sok kellemetlenségtől menthetjük meg tehát a gyereket, ha nem a nevével akarjuk egyedivé tenni a ruháit.

Kivétel: a babaruha, sportmez

A névfeliratozás tiltása alól persze van kivétel: a babaruhákon szépen mutat a név. A büszke szülők sok fényképet készítenek a feliratozott bodyba vagy rugdalózóba öltöztetett csöppségről, amit meg is osztanak a barátokkal. Ezzel nincs semmi baj: kedves gesztus is lehet, ha mi magunk viszünk ajándékba névre szóló bodyt az újszülöttnek.

Ha te is szeretnéd meglepni kismama ismerősödet egyedi öltözettel babalátogatáskor, rendelj a bébinek gyerekruhát a polokozpont.hu oldalról, és kérj mellé feliratozást, emblémáztatást! Vicces mondat, kifejezés is kerülhet a babaruhára, jópofa dolog például ilyet készíttetni: „Apa kicsi hercegnője” vagy „Én vagyok a főnök!”.

Névre szóló sportmezek is gyárthatók a polokozpont.hu segítségével: ilyenkor a póló hátuljára gyakran felkerül a focista neve. Amíg ezt a felsőt csak edzésen vagy meccsen viseli a gyerkőc, addig nincs vele baj.

Szimbólumok, amik ne legyenek a gyerekruhán

Gyakran halljuk a mondást: nem a ruha teszi az embert! Ennek ellenére sokan gondolják úgy, nem mindegy, milyen színű az öltözet és milyen embléma szerepel rajta, hiszen mindennek van szimbolikus jelentése.

A fekete a gyász színe, magába nyel minden energiát, ezért ha lehet, akkor a vidám, életerős kisgyerekeket ne öltöztessük feketébe! A gyerekruhára ne kerüljenek a halállal, elmúlással kapcsolatos emblémák se: halálfej, kereszt. Kerüljünk minden olyat, ami ijesztő, félelmet keltő: ördög, boszorkány, szellem.

Ha egyedi szimbólumot szeretnél kérni a gyerekruhára, válassz olyat, amely életörömöt sugároz, jókedvre deríti a viselőjét is. Kislányoknak javasolt a virágminta, a cica, a pillangó és az unikornis, fiúknak pedig az autók, a kutya és a dinoszauruszok. Fegyverek, kalózok lehetőleg ne szerepeljenek a fiúpólón!

Válassz inkább mókás feliratot, emblémát a gyerekruhára!

Véleményvezér

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.
Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen

Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen 

Hivatalos volt-e Orbán Viktor legutóbbi útja Amerikába?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo