hirdetés

Mihez kezdjünk az uborkaszezonban?

Sok kisvállalkozáshoz hamarosan beköszönt a nyári uborkaszezon. Egyesek sajnálják, mások örülnek egy kis pangásnak. A bevétel szempontjából azonban nem kétséges: a pénztárnak és a céges bankszámlának általában nem tesz jót. Szakértőnk tanácsaiból kiderül, hogy mihez kezdjünk a nyáron.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Az uborkaszezon nem jelent feltétlenül kényszerpihenőt  – Kép: SXC

Amikor egy kicsit enyhül a forgalom, és a vevőkkel való kapcsolattartás is lazább lesz, végre van idő olyan dolgokra, amikre a pörgős időszakokban nincs. Ilyen a marketing is. Nézzük meg néhány pontban, milyen hasznos marketingeszközök bevezetésére, újraindítására alkalmas ez a pár nyári hónap.

Honlapfrissítés

A honlap frissítése, karbantartása szinte a legelhanyagoltabb területek egyike. Pedig, ha azt akarjuk, hogy valami haszon is legyen abból, hogy elkészült a weblapunk, bizony a tartalomfrissítés alapvető. Ha évek óta ugyanaz az unalmas honlap látványa fogadja a vevőinket, látogatóinkat, nem sok esély van rá, hogy érdekesnek találják a céget. Tudomásul kell venni, hogy az 5 évvel ezelőtt készült tartalom és dizájn már elavultnak számít a neten.

Adatbázis-építés, adatbázisszerviz

Általában a legtöbb cégnek van miből adatbázist építenie. Vannak visszatérő ügyfelek, törzsvásárlók, kisebb vevők, nagy megrendelők, árajánlatkérők, érdeklődők stb. Egész évben nem biztos, hogy volt rá idő összegyűjteni és táblázatba rendezni őket. De most, amikor egy kicsit jobban ráérünk, érdemes előszedni a számlákat, iratokat, árajánlatokat, és kigyűjteni a fontos információkat. És ami még fontos: ha ez már megvan, akkor kezdjük is el használni, mondjuk mindjárt ősszel.

Reklámanyagok előkészítése az őszi, téli reklámkampányhoz

Van élet a nyár után. Célszerű már most ötletelni, mi lesz, ha a nyári hónapok eltelnek. Remek alkalom kitalálni, megtervezni, előkészíteni a reklámanyagokat, gondoljunk arra, hogy ha újra elindul az üzleti élet, szinte biztos, hogy már nem lesz rá elég idő.

Új termékek, csomagok

Mi a különbség az imázs és az arculat között?
Az arculat és az imázs igen gyakori kifejezések a médiában. Azonban egyre gyakoribb tapasztalat, hogy a cégvezetők keverik ezeket a fogalmakat, és valójában nincsenek tisztában a szavak igazi jelentésével. Szakértőnk azonban segít feltárni a lényeget.
„Ha lesz időm rá, kitalálom” – hangzik sokszor az örökzöld mondat. Sokszor a konkurencia termékújítása vagy a vevők visszajelzése, újdonságigénye késztet és sürget arra, hogy változtassunk a termékkínálaton. De a fárasztó, strapás időszakokban az embernek se ideje, se energiája ezzel foglalkozni. Pedig néha az is elegendő a sikerhez, ha egy régi terméket újjáélesztünk, csomagba kínáljuk. A nyár erre is jó alkalmat biztosít.

És amire még egész évben nem jutott idő…

Ha sokáig halogatunk bizonyos dolgokat, akkor egy idő után elveszítjük a motivációt azon a területen. Igyekezzünk záros határidőn belül megvalósítani a kitűzött célokat. Ha az év első felében lemaradást tapasztalunk, akkor érdemes nagy levegőt venni, és a nyári hónapokban behozni a lemaradást. Például irodafestés, eszközbeszerzés, statisztikák készítése és elemzése, beszélgetés a dolgozókkal, kapcsolatépítés, raktárkészlet újragondolása stb.

Ha a fenti, pontokba szedett marketingfeladatokból legalább kettőt sikerül megvalósítani, már hasznosabban és hatékonyabban telt a nyár, mint valaha, és garantáltan nagyobb lendülettel indul az ősz.

Szilágyi Tímea

www.mikromarketing.hu

hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo