hirdetés

Miért érdemes újrahasznosítható műanyag tárolókra váltani a vállalkozásoknak?

Ha egy cég számára továbbra is a fa raklapok és kartondobozok játsszák a főszerepet az ellátási láncban, azzal nemcsak a vállalkozás eshet el jelentős előnyöktől, hanem bolygónk is károsodik. A rakományszállítás és tárolás jövőjét mindenképp a fenntartható anyagmozgatás jelenti, mint az újrahasznosítható műanyag tárolók és konténerek. Lássuk, milyen előnyei vannak a többutas plasztik csomagolásoknak a hagyományos fából és kartonból készült megoldások helyett.
hirdetés

Alacsonyabb költségek hosszútávon

A fatárolókat és kartondobozokat átlagosan minden 3. út után javítani kell. A karbantartás pedig nemcsak költséges, hanem esetekben időigényes is. Bár elsőre úgy nézhet ki, hogy alacsony beszerzési árukon sokat lehet spórolni, hosszútávon valójában többe kerülnek, mint az újra felhasználható raklapok és konténerek. Ezek élettartama ugyanis jóval hosszabb – akár egy évtizedig is lehet rájuk számítani, köszönhetően a minőségi műanyagok felhasználásának.

A visszaforgó műanyag tárolók ismételt alkalmazásából származó összes megtakarítás közvetlenül a vállalathoz kerül. Ehhez még hozzáadódik az is, hogy nem kell folyton karbantartásra költeni, és alacsonyabb utazási költségeket is kínálnak. Mindezeket egybevetve elmondható, hogy egy cég jelentős összegeket spórolhat meg a használatukkal hosszútávon. Tipp: a Schoeller Allibert kínálatában található innovatív többutas tárolók több, mint 50 év fejlesztés eredménye, amelyek egyaránt megvásárolhatók vagy bérelhetők is.

Jobb ergonómia

Az újrahasznosítható műanyag raklapok és ládák jóval nagyobb népszerűségnek örvendenek a rakodószemélyzet körében is, mint fa vagy karton változatai. A fából vagy kartonból készült ládák súlyelosztása gyakran kényelmetlen, ami gátolja a termelékenységet. A jobb ergonómia érdekében a plasztik tárolók könnyűek, így gyorsan és sérülésmentesen lehet őket felpakolni a szállítóeszközre. Emellett lekerekített, puha sarkokkal és sima felülettel rendelkeznek - vagyis biztonságosan áthelyezhetők a kívánt helyre anélkül, hogy tartanunk kellene érdes élektől, szilánkoktól vagy kiálló szögektől.

Aktívabb környezetvédelem

Amikor egy fatároló vagy kartondoboz eléri életciklusa végét, hulladéklerakóba kerülnek. Másreszt viszont egy visszaforgó műanyag láda vagy konténer sokkal fenntarthatóbb megoldás jelent, miután 100%-ban újrahasznosítható. Egy alapos tisztítás, csiszolás, mosás és szárítás után a csomagolás készen áll az ismételt formázásra. Nem számít, hogy hányszor és milyen termékeknél alkalmazták, a folyamatot követően ismét biztonságosan felhasználható bármelyik iparágban.
hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo