hirdetés

Mennyi maradt a kalapban? Megjelent a Piac & Profit

A kormány kipörgette az eddigi ciklus rendelkezésre álló uniós forrásait, kérdés, hogy a gyors ütemben kiosztott pályázati források hogyan hasznosulnak a magyar gazdaságban, milyen hatással vannak az eurómilliárdok cégek versenyképességére. A Piac & Profit most megjelent májusi számában több más téma mellett erre a kérdésre kerestük a választ.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Habár a következő uniós ciklusban visszavágott támogatásokkal riogatnak, a gyakorlatban a források átstrukturálásáról lesz szó: a vissza nem térítendő támogatások helyét a visszatérítendő, kedvezményes kamatozású uniós alapokból finanszírozott hitelprogramok veszik át, amelyek már nem csak a cégeknek, hanem a lakosságnak is elérhetőek lesznek, elsősorban az energiahatékonyság területén.

„Még egyszer ilyen lehetőségünk nem lesz” – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezérigazgatója, aki szerint a legnagyobb gond a brüsszeli források hasznosulásával kapcsolatban a rendszert átjáró korrupció.

Forradalmi változás előtt áll az autóipar, az autószalonokon sorra mutatják be a nagy márkák környezetbarát modelljeit. Az elektromos autók, a hibrid járművek, az automatizált gyárak nagy kihívás elé állítják a Magyarországon megtelepedett gyártókat és beszállítóikat. Vajon képesek lesznek megfelelni ennek a kihívásnak?

„Nem minden zöld, ami megújuló. Nagyjából 120-130 technológia létezik, ennek fele azonban nem fenntartható energetikai és környezeti szempontból” vélekedik Dinya László, a Szegedi Egyetem és az Eszterházy Károly Főiskola Gyöngyösi Campusának tanára, a Piac & Profit összeállításában. Jön a negyedik energiacsomag, ami felülírhatja a rezsicsökkentést és újra helyzetbe hozhatja a napelemeket. Hogyan reagálhatnak erre a magyar kkv-k és mik a lehetőségeik, amikkel házon belül csökkenthetik a fogyasztásukat?

Erről és még sok más érdekes témáról olvashat a Piac & Profit most megjelent számában! Keresse az újságárusoknál!

 

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo