hirdetés

Megújul a Toyota kedvenc szedánja – megérkezett az új Camry

Modellfrissítéssel jelentkezik a világ kedvenc felső-középkategóriás szedánja, az idehaza is rendkívül népszerű Toyota Camry: a 218 lóerős, öntöltő hibrid elektromos hajtásláncú limuzin még határozottabb, dinamikusabb megjelenéssel és a korábbinál látványosabb kiállással érkezik, az új könnyűfém keréktárcsák, egy új karosszériaszín és a felfrissített utastér tovább fokozza az eleganciát. Megújult a középkonzol is, 9 colosra nőtt az érintőképernyő, és az Apple CarPlay és Android Auto is az alapfelszereltség részét képezi. Az új Camryban ezen felül az aktív biztonsági rendszerek és vezetéstámogató technológiák széles tárházát kínáló Toyota Safety Sense legújabb változata kapott helyet, még pontosabb gyalogos- és kerékpáros-felismeréssel, és olyan új funkciókkal, mint a Kereszteződés-asszisztens.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Az Európába 14 év után két évvel ezelőtt visszatérő Toyota Camry rengeteg díjat és elismerést gyűjtött be 1982-es bemutatása óta. A típus ma a világ több mit száz országában kapható, és az elmúlt 38 évben több mint 19 millió talált belőle gazdára világszerte. 700 ezret meghaladó éves értékesítési darabszámával a Camry jó ideje a világ legsikeresebb felsőkategóriás szedánja – és egyben a harmadik Toyota amely rendre a világ 10 legnépszerűbb autója között végez az évek óta abszolút világelső Corolla, és világ a második legnépszerűbb autója (és egyben kedvenc SUV-ja), a RAV4 után.

A megjelenése, komfortja, biztonsága és hibrid hajtáslánca miatt is hagyományosan nagyra értékelt Camry most még feljebb lépett: megjelenése és technológiája is frissült. A Camry Hybrid a Toyota New Global Architecture (TNGA) nevű formai és műszaki filozófiájának gyümölcse. A TNGA maga a vezetési élmény, a stílusos megjelenés és a kiváló minőségből eredő megbízhatóság egysége, ami természetesen együtt jár a biztonsággal. A Camry különleges és versenyképes ajánlatnak számít a kategóriában, és 2,5 literes benzinmotorral felszerelt 218 lóerős öntöltő hibrid hajtásláncával, valamint minőségéből adódó magas maradványértékével a flottapiacon is kiválóan szerepel, ami ebben a kategóriában az újautó-eladások 85 százalékát teszi ki.

A felfrissített 2020-as Camry Hybrid hű marad korábbi értékeihez - a kategóriaelső minőséghez, a tartóssághoz és a megbízhatósághoz, valamint a csendességhez és természetesen a kompromisszummentes minőséghez –, ugyanakkor jelentősen előrelépett a karosszéria orrkialakításában, megújultak 17 és 18 colos könnyűfém keréktárcsái, és egy új szín is megjelent a választható fényezések listáján. A beltér hagyományosan kényelmes és tágas, a hátsó ülések komfortja is változatlan, de a berendezést új színek és anyagok dobják fel, és a középkonzol korábbinál magasabbra emelt 9 colos érintőképernyője mellett a konnektivitás elemei is frissültek. A Toyota Safety Sense eleve gazdag csomagja új szolgáltatásokkal bővült, így a 2020 Camry Hybrid biztonsága is magasabb szintre lépett.

Még elegánsabb, dinamikusabb megjelenés

A 2020-as Camry Hybrid orr-része átalakult, új az első lökhárító, valamint az alsó és a felső hűtőmaszk is, így az autó megjelenése nemcsak dinamikusabb, de szélesebb hatást is kelt. Az orr középvonala a lökhárítók széleivel feltűnő, széles, és alacsony orrképet formál, az alsó légbeömlő rácsozata pedig oldalra kinyúlva növeli a karosszéria vizuális szélességét. Az alsó hűtőmaszk fekete vagy sötétszürke színű lehet, miközben kerete fényes króm, vagy ezüst. Új, 17 és 18 colos keréktárcsák is rendelhetők; az előbbiek sportos, csavart, V-alakú küllőkkel készülnek. A 18-as készlet küllősora kétféle: kettős küllői fényesre csiszolt felületűek, míg a csavartak sötét színűek. A választható karosszériaszínek között újdonság a Mélyszürke metál, és a hátsó lámpák rajzolata is átalakult.

Vadonatúj infotainment rendszer és még kifinomultabb utastéri anyagok

A beltér fontos újdonsága a középkonzol korábbinál magasabbra emelt, így jobban látható és könnyebben kezelhető, lebegő hatású, 9 colos érintőképernyője. Az infotainment rendszer szoftvere a korábbinál gyorsabb, és maga a képernyő is rövidebb reakcióidővel dolgozik, miközben a kezelhetőséget javítandó néhány funkció külön nyomógombot kapott.

Az Apple CarPlay® és Android Auto™ a rendszer alaptartozéka, így az okostelefonok integrációja gyors, egyszerű és teljes. A bézs vagy fekete színben választható, prémium minőségű bőrkárpitozás szintén újdonság, az ülések halszálka-mintázatú perforációi a hatékony szellőzést szolgálják. A rendelhető fekete szövet-műbőr kombinációs kárpit szintén újdonság. Presztízsemelő finom részlet, hogy a műszerfal, a középkonzol és az ajtókon lévő kapcsolók betétei mostantól elegáns fekete - a természetes mintázatot egyenes vonalakkal felülrajzoló - műfaborítással és háromdimenziós hatású, geometrikus formákat felvonultató Titanium felületi kialakítással is elérhetők.

A legfejlettebb Toyota Safety Sense rendszer

A 2020 Camry Hybrid modellben a Toyota Safety Sense legfrissebb változata működik, így immár aktív biztonsági rendszerek egész sora igyekszik a baleseteket megakadályozni, vagy a már bekövetkezett események hatásait enyhíteni. Az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) újdonsága a nappali frontális ütközésre figyelmeztető asszisztens, a vészhelyzeti kormányzási asszisztens (ESA) és a kereszteződés-asszisztens is. Utóbbi nemcsak figyelmeztet, de automatikusan fékez is, ha a Camry vezetője figyelmetlenségből egy szemből érkező autó elé fordulna, vagy esetleg nem vesz észre egy gyalogost, aki éppen azon az úton kel át, ahová ő befordul.

A biztonsági csomag része a teljes sebességtartományban működő adaptív sebességtartó automatika (ACC), és a jelzőtábla-felismerés (RSA) is, így a rendszer önműködően képes igazodni a táblákon kijelzett sebességhatárokhoz. A csomag új eleme a ívmeneti sebességcsökkentő funkció. A sávkövető asszisztens (LTA) automatikusan a sáv közepén tartja az autót, miközben a vezetőt támogatva finom kormány-beavatkozásokkal segíti a helyes nyomvonal tartását. A felfrissített LTA a korábbinál pontosabban tartja a sávban az autót, és sávváltások után is gyorsabban reaktiválódik. Ezen kívül az eddiginél határozottabban ellenkormányoz oldalszélben (vagy a kamionok keltette légáramlatokban), így stabilabb az egyenesmenet. A kanyarokat és azok ívét is pontosabban és korábban méri fel, így jobban alkalmazkodik hozzájuk. Nagyobb sebességnél megnőttek a rendszer által használt kormányerők, hogy ilyenkor is tökéletesen pontos legyen a sávtartás. A 2020-as Camry Hybrid nyugat-európai értékesítése még idén elkezdődik.

(x)

hirdetés

Véleményvezér

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo