hirdetés

Meglepetés az íróasztalon

Imádja a munkáját, csakúgy, mint a magánéletét, ezért is alakította úgy, hogy közel legyen a munkahelyéhez az otthona. A cég titka a folyamatos fejlesztés, mely végigkísérte az eddigi működésük tizenhárom évét.  Dr. Veres Ilona a GoodWill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft. ügyvezető helyettese úgy látja, az érzelmi faktor egy jelentős különbség a férfi és nő vezetők között.
hirdetés

Menedzsmentje mindig azon gondolkodott, hogy milyen új dolgot találjanak ki, akár szolgáltatásban, akár a pályázatok terén. Ilyen versenyelőnyt jelentett például, amikor megjelentek az energetikai pályázatok, melyek komoly megvalósíthatósági tanulmányokat vártak el, saját szakmérnök csapattal erősítették a pályázati részlegüket, így házon belül is képesek voltak szakmailag alátámasztott energetikai pályázatokat benyújtani. De ilyen előnyt jelentett a külföldi irodák megnyitása is, mely mára tizenhárom irodát jelent Romániában, Bulgáriában és Horvátországban.

Dr. veres Ilona - Kép: PP, Fotó: Erhardt László

Milyen vezetőnek tartja önmagát?

– Úgy látom, hogy a GoodWill sikere abból is fakad, hogy az ügyvezető-tulajdonos férfi, én mellette dolgozom ügyvezető-helyettesként, és tökéletesen kiegészítjük egymást. Ő közgazdász, nagyon racionális, számokban gondolkodik, míg egy nő kicsit strukturáltabban, strukturáltabban, megfontoltabban látja a dolgokat. Az érzelmi jelleget sem lehet figyelmen kívül hagyni. Szerintem a nők, így én is, jobban szeretnek segíteni, többet foglalkoznak a morállal és a csapattal, nagyobb hangsúlyt helyeznek a CSR- és környezetvédelmi projektekre. Nálunk a társadalmi felelősségvállalás nem csupán marketingeszköz.

Dr. Veres Ilona
2007-ben jogászként végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 2005 óta dolgozik a GoodWill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft.-nél. 2017 júliusa óta kriminalisztikai szakjogász.
A személyemből fakadóan már hagyománya van a rászoruló személyek megsegítésének. Évente többször adományozunk gyermekotthonoknak, állatmenhelyeknek, de a Mikulásgyár rendezvényét is rendszeresen támogatjuk. Szerintem egy női vezető dolga, hogy érzékeny legyen az ilyen dolgokra. Fontosnak tartom azt is, hogy bár megfeszített a munkatempó, és a pályázatokból adódóan hektikus is a terhelés, figyeljünk a munkatársainkra. Igyekszünk ideális munkahelyet teremteni. Szerdánként például kis meglepetés várja a munkatársakat az asztaluknál – egy kis csokoládé, keksz vagy alma egy napindító pozitív üzenettel –, de csapatépítő programokat is gyakran szervezünk. A cég udvarán kosárpalánkot és pingpongasztalt is elhelyeztünk. Minden itt dolgozó számára fontos az önzetlenség, a csoporthoz tartozás, az egymás iránti figyelem, és igyekszünk megőrizni a családias légkört is.

Volt előnye vagy hátránya abból, hogy nőként vezeti a társaságot?

– Nálunk szerencsés a helyzet, mert a cégben tíz vezetőből heten nők. Nem érzem, hogy egy elférfiasodott üzleti világban kellene küzdenem. Amikor férfiakkal kell tárgyalnom, akkor sem éreztem még hátrányát annak, hogy nő vagyok. A szakmai tudás és felkészültség független a kortól és a nemtől. Ha látják, hogy tájékozott vagyok, választ tudok adni a problémáikra, segítem a fejlesztési elképzelésüket, akkor nem lényeges, hogy nő vagyok. Több üzleti klubba is járok, szerencsére a cégünket sokan ismerik, így mint GoodWill-képviselőre és nem mint nőre tekintenek rám.

A nők dolgozzanak, a férfiak vezessenek?
A munkavállalók hatékonyabbnak tartják a vegyes összetételű csapatokat, beosztottként ugyanakkor még nőként is szívesebben dolgoznak férfi irányítás mellett. Egyelőre csak törekvés a női egyenjogúság. Nemcsak a karrierépítés, a fizetés terén is hátrányban vannak a nők, a legnagyobb különbség a vezető pozíciókban mutatkozik.
A lányoknak elenyésző százaléka készül vezetői karrierre, inkább családot akar. Ön szerint is választani kell?

– Nem gondolom, hogy választani kellene. Az üzleti karrier és a család mára már egyre jobban összeegyeztethető. Szerencsére a munkahelyek jobban figyelnek arra, hogy a női munkavállalók ne kerüljenek ilyen jellegű döntési helyzetbe. És hogy a szakmát se feledjük: számos uniós támogatás is van ezekre a területekre. Rugalmas munkaidő-beosztással vagy akár más munkakörbe való áthelyezéssel lehet segíteni azt, hogy a gyermekeket nevelő női – akár vezető – munkavállalók össze tudják egyeztetni családi teendőiket a munkavégzésükkel. Persze nem elhanyagolható a háttér, a család szerepe sem, hiszen a karriert is fontosnak tartó nők ugyanúgy háztartást vezetnek, gyermeket nevelnek, amiben, ha aktív segítséget nyújt a család, és képesek otthon is csapatot alkotni, véleményem szerint nem megy egyik terület sem a másik rovására. Én nem készültem sem vezetői, sem üzleti karrierre. Az üzlet világa véletlenül jött. A GoodWill tizenkét éve jött az életembe, és szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen munkahelyet találtam. A cégünk abszolút családbarát, figyelünk a kisgyermekes munkavállalókra, igyekszünk számukra is megfelelő körülményeket teremteni, minden erőnkkel segítjük az újbóli munkába állásukat is. Sőt, azt is meg szoktuk ünnepelni, ha egy kis GoodWill-bébi születik – tette hozzá mosolyogva Veres Ilona. I

– deem –

 

Ahol jól megy, a továbblépés, ahol rosszabbul, a kényszer visz a vállalkozásba
Többnyire a környezete határozza meg, mennyire lesz sikeres vállalkozó egy nőből – derül ki a Mastercard Női Vállalkozói Index friss adataiból. Kedvezőbb körülmények között a lehetőségek motiválnak, ahol rosszabb a helyzet, inkább a kényszer dönt. Magyarország a női vállalkozók arányában nem áll rosszul, vezető pozíciókban vagy például pénzügyi partnerként viszont már nem olyan szépek a számok, ha a nők lehetőségeit nézzük.
hirdetés

Véleményvezér

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?
Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Csodaország lettünk. Már az akciós termékek is drágábbak itthon, mint külföldön.
Az oroszok elveszítették tankjaik felét

Az oroszok elveszítették tankjaik felét

Az orosz-ukrán háború úgy tűnik a levegőben dől majd el. A rakéták és a drónok korszakát éljük.
A világ vicce, a britek most már fizetnének is azért, hogy visszatérhessenek valamennyire az EU-ba, amiből kiléptek

A világ vicce, a britek most már fizetnének is azért, hogy visszatérhessenek valamennyire az EU-ba, amiből kiléptek

Ember nem lőtt még akkora mellét, mint a britek a brexittel. Most már úgy vélik, bárcsak egy rossz álom lenne, hogy kiléptek.
Terrorista állam-e Oroszország?

Terrorista állam-e Oroszország?

Az Európai Parlamentben elsöprő többséggel fogadták el azt az állásfoglalást, ami szerint Oroszország terrorizmust támogató állam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo