hirdetés

Magyarországon először egy nap alatt érkezhet hitel úgy az igénylő számlájára, hogy csak ül egy számítógépnél

Már bankfióki látogatás nélkül is vehetnek fel hitelt a CIB Bank egyes kisvállalati ügyfelei, miután számukra is elérhető a teljesen online igénylés lehetősége bizonyos hiteltermékek esetén. A Magyarországon eddig egyedülálló szolgáltatás révén az ügyfelek akár egy nap alatt az egyedi igényeikhez igazodó finanszírozáshoz juthatnak, kedvező kondíciók mellett.
hirdetés

Új mérföldkőhöz ért digitális fejlesztéseinél a CIB Bank: idén márciustól a pénzintézet meglévő kisvállalati ügyfelei teljesen online folyamatban – az igényléstől egészen a folyósításig – juthatnak finanszírozáshoz. A magyar piacon elsőként bevezetett szolgáltatás az első lépcsőben a Vario eseti- és folyószámlahitelnél érhető el, ám az érintett konstrukciók körét fokozatosan bővíteni tervezi a pénzintézet. A digitális finanszírozási konstrukciók valódi üzleti értéket képviselnek a kisvállalkozások számára is, hiszen pont ennél a termékkörnél van üzleti jelentősége a gyorsaságnak és a rugalmasságnak – az ügyintézés során is.

Hitel számítógépen keresztül (Fotó: Pixabay)

Az online hiteligénylés feltételei többek közt, hogy a vállalkozás legalább 10 hónapja működjön, legalább hat hónapos aktív számlaforgalma legyen a CIB Banknál, és rendelkezzen az elektronikus csatornák – CIB Bank Mobilalkalmazás, CIB Bank Online – egyikével.

Az online hiteligénylés segítségével tehát adott a lehetőség arra, hogy az igénylés, az egyeztetés, a dokumentáció, a szerződés, majd végül a folyósítás is digitális csatornán keresztül történjen, vagyis egyáltalán nincs szükség arra, hogy az ügyfél felkeresse a bankfiókot. A fejlesztés révén így a folyósítás akár egy napon belül megtörténhet, a folyamat közben a vállalkozások személyre szabott ajánlatot kapnak a pénzintézettől. A CIB Bank az online igénylés bevezetéséhez kapcsolódóan 50 százalékos kedvezményt ad a hitelhez kapcsolódó kezelési költségből is az első évre, mindezt az egyébként is kedvező 0százalék kamatfelár mellett.

„A járványhelyzetben különösen fontosnak bizonyult, hogy a digitálisan intézhető ügyek köre minél szélesebb legyen a kisvállalati ügyfelek számára is, ezért vezettük be a teljesen online hiteligénylési folyamatot egyes termékeinknél. A hazai szolgáltatók közül a CIB Bank biztosítja elsőként a piacon ezt a gyors, hatékony és kényelmes ügyintézést lehetővé tevő megoldást, ez bizonyítja elkötelezettségünket a digitalizáció és a magas színvonalú szolgáltatások iránt. Meggyőződésünk, hogy ez az innovatív megoldás is hozzájárul ahhoz, hogy a CIB Bank tovább erősítse pozícióit a kisvállalatoknak nyújtott szolgáltatások piacán” – nyilatkozta a szolgáltatás bevezetése kapcsán Fetter István, a CIB Bank Kisvállalati Divíziójának vezetője.

Az új szerződések száma alapján a kelet-magyarországi régióban igényelték a legtöbb hitelt 2021-ben a CIB Bank kisvállalati ügyfelei, és – kizárólag a banki hiteleket figyelembe véve – a szerződéses volumen alapján is a keleti régió végzett az élen. Az ágazati megoszlást vizsgálva a kis- és nagykereskedelemé volt a legnagyobb szelet, amelyet az ingatlanágazat és az építőipar követett. A legnagyobb átlagos hitelösszeget – közel 25 millió forintot – a mérnöki tevékenységeket végző vállalkozásoknál érte el az üzletág.

A múlt évben a CIB Bank közel 2000 kisvállalati ügyfele igényelt új hitelt a pénzintézetnél, és a teljes kihelyezett hitelösszeg több mint 50 százalékkal nőtt a megelőző évihez képest. Ehhez a kimagasló növekedéshez hozzájárultak a Széchenyi Kártya Program GO! hiteltermékei is, melyek tavaly július óta érhetők el a CIB Banknál. Az egy ügyfélre jutó átlagos hitelösszeg is emelkedett 2021-ben, és megközelítette a 13 millió forintot. Ez a növekvő tendencia idén is folytatódhat a Vario hitel teljesen online igénylési folyamatának köszönhetően.

hirdetés

Véleményvezér

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

Már több évtizede ígérik politikusaink, hogy nemsokára utolérjük Ausztriát. Nincs sok remény.
Már a katasztrófaturizmus sem a régi

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

A népirtások helyszínei nagy kedvencek a katasztrófaturisták célpontjainak listáján.
Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo