Magyarországon először egy nap alatt érkezhet hitel úgy az igénylő számlájára, hogy csak ül egy számítógépnél

Már bankfióki látogatás nélkül is vehetnek fel hitelt a CIB Bank egyes kisvállalati ügyfelei, miután számukra is elérhető a teljesen online igénylés lehetősége bizonyos hiteltermékek esetén. A Magyarországon eddig egyedülálló szolgáltatás révén az ügyfelek akár egy nap alatt az egyedi igényeikhez igazodó finanszírozáshoz juthatnak, kedvező kondíciók mellett.

Új mérföldkőhöz ért digitális fejlesztéseinél a CIB Bank: idén márciustól a pénzintézet meglévő kisvállalati ügyfelei teljesen online folyamatban – az igényléstől egészen a folyósításig – juthatnak finanszírozáshoz. A magyar piacon elsőként bevezetett szolgáltatás az első lépcsőben a Vario eseti- és folyószámlahitelnél érhető el, ám az érintett konstrukciók körét fokozatosan bővíteni tervezi a pénzintézet. A digitális finanszírozási konstrukciók valódi üzleti értéket képviselnek a kisvállalkozások számára is, hiszen pont ennél a termékkörnél van üzleti jelentősége a gyorsaságnak és a rugalmasságnak – az ügyintézés során is.

Hitel számítógépen keresztül (Fotó: Pixabay)

Az online hiteligénylés feltételei többek közt, hogy a vállalkozás legalább 10 hónapja működjön, legalább hat hónapos aktív számlaforgalma legyen a CIB Banknál, és rendelkezzen az elektronikus csatornák – CIB Bank Mobilalkalmazás, CIB Bank Online – egyikével.

Az online hiteligénylés segítségével tehát adott a lehetőség arra, hogy az igénylés, az egyeztetés, a dokumentáció, a szerződés, majd végül a folyósítás is digitális csatornán keresztül történjen, vagyis egyáltalán nincs szükség arra, hogy az ügyfél felkeresse a bankfiókot. A fejlesztés révén így a folyósítás akár egy napon belül megtörténhet, a folyamat közben a vállalkozások személyre szabott ajánlatot kapnak a pénzintézettől. A CIB Bank az online igénylés bevezetéséhez kapcsolódóan 50 százalékos kedvezményt ad a hitelhez kapcsolódó kezelési költségből is az első évre, mindezt az egyébként is kedvező 0százalék kamatfelár mellett.

„A járványhelyzetben különösen fontosnak bizonyult, hogy a digitálisan intézhető ügyek köre minél szélesebb legyen a kisvállalati ügyfelek számára is, ezért vezettük be a teljesen online hiteligénylési folyamatot egyes termékeinknél. A hazai szolgáltatók közül a CIB Bank biztosítja elsőként a piacon ezt a gyors, hatékony és kényelmes ügyintézést lehetővé tevő megoldást, ez bizonyítja elkötelezettségünket a digitalizáció és a magas színvonalú szolgáltatások iránt. Meggyőződésünk, hogy ez az innovatív megoldás is hozzájárul ahhoz, hogy a CIB Bank tovább erősítse pozícióit a kisvállalatoknak nyújtott szolgáltatások piacán” – nyilatkozta a szolgáltatás bevezetése kapcsán Fetter István, a CIB Bank Kisvállalati Divíziójának vezetője.

Az új szerződések száma alapján a kelet-magyarországi régióban igényelték a legtöbb hitelt 2021-ben a CIB Bank kisvállalati ügyfelei, és – kizárólag a banki hiteleket figyelembe véve – a szerződéses volumen alapján is a keleti régió végzett az élen. Az ágazati megoszlást vizsgálva a kis- és nagykereskedelemé volt a legnagyobb szelet, amelyet az ingatlanágazat és az építőipar követett. A legnagyobb átlagos hitelösszeget – közel 25 millió forintot – a mérnöki tevékenységeket végző vállalkozásoknál érte el az üzletág.

A múlt évben a CIB Bank közel 2000 kisvállalati ügyfele igényelt új hitelt a pénzintézetnél, és a teljes kihelyezett hitelösszeg több mint 50 százalékkal nőtt a megelőző évihez képest. Ehhez a kimagasló növekedéshez hozzájárultak a Széchenyi Kártya Program GO! hiteltermékei is, melyek tavaly július óta érhetők el a CIB Banknál. Az egy ügyfélre jutó átlagos hitelösszeg is emelkedett 2021-ben, és megközelítette a 13 millió forintot. Ez a növekvő tendencia idén is folytatódhat a Vario hitel teljesen online igénylési folyamatának köszönhetően.

Véleményvezér

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk 

2024 első negyedéve siralmas a magyarországi kockázati befektetések területén.
52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb

52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb 

Gyönyörű smukkokal domborítanak a szép hölgyek.
Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.
Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat 

A fényképeken jóságos képviselő kemény üzletember.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo