Legyünk őszinték és hangsúlyozzuk, amiben jók vagyunk

Mit kérdez Elon Musk, a SpaceX és a Tesla tulajdonosa a felvételre jelentkezőtől? A minap elárulta, mi a kedvenc kérdése. Hasznos tanácsok munkát keresőknek.

Nyilván az a legjobb, ha őszinték vagyunk, ha állás-interjúra jelentkezünk – de ki nem próbálna meg füllenteni, hátha mégis sikerül?... Elon Musk, a sokoldalúan sikeres, milliárdos amerikai feltaláló a minap egy dubaji konferencián elárulta, mivel tudja kiszűrni, ha a felvételre jelentkező képességeit illetően meg akarja téveszteni.

Elon Musk
(fotó: Flickr/Oninnovation)

Kedvenc kérdése, amelyet feltesz, így szól: „Beszéljen a legnagyobb problémákról amelyeket eddigi munkahelyein meg kellett oldania – és mondja el, hogyan oldotta meg azokat?"

Tapasztalatai szerint a válaszokból gyorsan kiderül az igazság. Ha ugyanis valaki valóban szembe került az adott problémával

Elon Musk is fantáziát lát az 5D-s adattárolásban
Az 5D-s adattárolás 13,8 milliárd évig képes megőrizni az infókat, akár 190 Celsius-fokon is. Elon Musk az űrbe lőtte ki a technológiát, de tervbe van véve, hogy a Holdra és a Marsra is eljuttatják az emberi civilizáció tudásanyagát ezzel a technológiával néhány éven belül.

és meg kellett azzal küzdenie, akkor bizonyosan nem felejti ezt a folyamatot és arról részletesen, több szinten, több vonatkozásban is, hosszan be tud számolni. Ha viszont csak kitalál valamit, eljut a kezdeti szintre – ám folytatni már nem tudja.

Tanácsadók azt ajánlják a felvételi beszélgetésre, hogy mindenképpen legyünk őszinték, de a válaszoknál azt állítsuk előtérbe, amit tudunk.

Így pl. ha arról kérdeznek, vannak-e menedzseri tapasztalataink, ilyenformán válaszoljunk: „ Nincs ugyan ilyen közvetlen tapasztalatom – de bíztak már rám projekteket, amelyeknél el kellett osztanom feladatokat kollégáim között és sikeres voltam. Úgy gondolom el tudnék látni itt is ilyen feladatokat és örömmel elsajátítanám a menedzselési tudnivalókat a felettem állóktól.”

(Forrás: Pocket)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo