Kiváló minőségű pékáruk a Vela Pékségtől

A Vela Pékség több mint 30 évvel ezelőtt kezdte meg működését egy áruház pincéjében. Mára egy modern, 500 négyzetméteres sütödében készítik a kimagasló minőségű pékárukat. Az általuk sütött vajas kifli és foszlós kalács már a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet is elnyerte. Interjú. 

Hogyan emelkedik ki a Vela Pékség a KMÉ-védjeggyel?

A Vela Pékség elhivatottsága a kiváló minőség iránt a KMÉ-védjeggyel is igazolást nyert.

30 éve a minőség útján

A Vela Pékség története több mint három évtizeddel ezelőtt kezdődött egy áruház pincéjében, mára pedig egy modern, 500 négyzetméteres üzem biztosítja a vásárlók kedvenc pékáruit. Az alapító, Lakatos Tibor, mindig is hitt a minőség és a szakértelem fontosságában, így nem meglepő, hogy péksége élen jár a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy megszerzésében is.

Miért fontos a KMÉ-védjegy?

A KMÉ-védjegy tanúsítási folyamata a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai tudására, és komplex vizsgalati módszerére épül, mely garantálja az élelmiszerek kiválóságát. A Vela Pékség számára ez nem csupán egy címke, hanem egy elismerés a minőségi alapanyagok és a hagyományos sütési eljárások iránti elkötelezettségükért.

Egy áruház pincéjéből indultak
Egy áruház pincéjéből indultak
Fotó: KMÉ

Az első lépés a vajas kiflivel

Három évvel ezelőtt Lakatos Tibor saját kezdeményezése volt a Vela Pékség vajas kiflijének a KMÉ-védjegy szerinti minősítése. Ez úttörő lépés volt, hiszen a péksütemények között ez volt az első ilyen minősítést szerzett termék. A folyamat komoly kihívásokat tartogatott, azonban a kemény munka meghozta gyümölcsét, és a vajas kifli méltán kapta meg a KMÉ-védjegyet. 

A vajas kifli után a vajjal készült foszlós kalács is elnyerte a KMÉ-védjegyet. A pékség azonban nem áll meg itt: amint lehetséges, burgonyás kovászos kenyérrel pályáznak, amely szintén komoly esélyekkel indulhat a védjegy elnyerésére.

A KMÉ-védjegy mögötti szigorú követelmények

Kondráth Róbert üzemvezető elmondása szerint a KMÉ-védjegy megszerzése nem csupán érzékszervi vizsgálatokat jelent, hanem szigorú mikrobiológiai és analitikai ellenőrzéseket is. A termékek rendszeres laboratóriumi bevizsgálása biztosítja, hogy a vásárlók mindig ugyanazt a kiváló minőséget kapják. Az ellenőrzések azonban nemcsak az üzemben történnek, hanem az értékesítés helyszínein, a boltokban is.

A minőségi elismerés hatása

A vásárlók azonnal észrevették a különbséget. „Miután a vajas kifli megkapta a KMÉ-minősítést, háromszorosára nőtt a kereslet” – meséli Lakatos Tibor. Az eredmény egyértelmű: a fogyasztók értékelik a garantált minőséget és a megbízható forrásból származó termékeket.

Mit jelent mindez a vásárlóknak?

A KMÉ-védjegy garancia arra, hogy a Vela Pékség termékei kiemelkednek a tömegből. A minőségi alapanyagok, a hagyományos eljárások és a folyamatos ellenőrzések biztosítják, hogy a vásárlók mindig a legjobbat kapják.

A cikk megjelenését az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. támogatta.

(X)

 


 

Véleményvezér

Hátul kullog Magyarország a diplomások számában

Hátul kullog Magyarország a diplomások számában 

A populizmus melegágya az iskolázatlanság.
Fülön csapták Orbán Viktor barátját

Fülön csapták Orbán Viktor barátját 

Az ellenzék ezúttal ártatlan.
Nőtt Ukrajna támogatottsága Európában

Nőtt Ukrajna támogatottsága Európában 

Az ukránok állnak győzelemre, legalábbis Európában.
Amerika ellen konspiráló kommunista diktátorokkal menetelt együtt a magyar külügyminiszter

Amerika ellen konspiráló kommunista diktátorokkal menetelt együtt a magyar külügyminiszter 

1956 népének külügyminisztere együtt ünnepelt egy volt KGB ügynökkel.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo