Irány a világpiac! – Magyar vállalkozók fedezhetik fel a dubai cégalapítás páratlan előnyeit

2023. novemberében rendezték meg Budapesten a Dubai Vállalkozásalapítási Konferenciát, ahol több mint 150 cégvezető és vállalkozó találkozott, hogy betekintést nyerjen az Egyesült Arab Emírségek által kínált egyedülálló befektetői és cégalapítási lehetőségekbe. A dubai vállalkozásalapításban jártas BEACON AL MANAL LLC által szervezett eseményen olyan kiváló szakértők szólaltak meg, mint Szabó Kinga, a cég alapítója és ügyvezetője, Dipen Kantilal Ghaghda, a RAKEZ értékesítési igazgatója, valamint Dulló Ida okleveles közgazdász és adótanácsadó. A konferencián az Emirátusok magyarországi nagykövetsége is képviseltette magát.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

„A konferencia résztvevői teljes képet kaphattak arról, hogy Dubai dinamikus gazdasági környezetében hogyan találhatják meg a vállalkozások és az egyéni vállalkozók is az üzleti tervek sikeres megvalósításához szükséges feltételeket", avat be Szabó Kinga, a BEACON AL MANAL LLC tulajdonosa. „Az Egyesült Arab Emírségek központi elhelyezkedése, politikai stabilitása, kedvező adópolitikája, világszínvonalú egészségügyi és oktatási rendszere, valamint a Nyugat-Európához képest kedvezőbb megélhetési költségei ideális alapot biztosítanak mindazoknak, akik dinamikusan szeretnének terjeszkedni a globális piacon, és magasabb életminőségre vágynak”, tette hozzá az Abu Dhabi, illetve a Dubai Kereskedelmi Kamara és a UN Women tagjaként, valamint az Emirates Business Club alapítójaként is ismert üzletasszony.

Szabó Kinga
Szabó Kinga

Dubai a digitális innováció és üzleti növekedés motorja

A globális pénzügyi bizonytalanság és a változó gazdasági körülmények közepette Dubai a stabilitás és a lehetőségek világítótornyaként csalogatja a nemzetközi cégalapításra nyitott vállalkozókat. A technológiailag kiemelten fejlett város termékeny táptalajt biztosít az innovációhoz és a folyamatos üzleti növekedéshez. Számos pénzügyi és IT cég talált itt otthonra, mint a Microsoft, a Facebook, a Dell, a HP, az IBM, a Siemens vagy a LinkedIn.

„Dubai digitális képességei messze túlmutatnak a kényelmen. A közjegyzői hitelesítéstől a vízumkérelmekig szinte minden kezelhető online, ami már ma is jól tükrözi a város elkötelezettségét, hogy 2030-ra teljes mértékben digitalizálódjon. Ez, valamint a fejlett infrastruktúra, az alacsony infláció és a teljes profit megtartásának lehetősége csak néhány azok közül az előnyök közül, amelyek Dubait vonzó célponttá teszik a vállalkozók és a befektetők számára egyaránt”, hangsúlyozza a szakértő.

Cégmérettől független gazdasági előnyök

Az Egyesült Arab Emírségek, különösen Dubai, az ún. free zone övezetek létrehozásával és egyéb pénzügyi ösztönzőkkel különleges lehetőségeket kínál a külföldi vállalkozásoknak. Az intézkedések lehetővé teszik a 100%-os külföldi tulajdonjog megszerzését és az adóoptimalizált üzleti tevékenységet a közel-keleti országban bejegyzett vállalkozásokban. Ráadásul mindez nemcsak a nagyvállalatok számára elérhető, hanem a kis- és középvállalkozások számára is, amelyek így a legmodernebb üzleti infrastruktúrát és globális hálózatokhoz való könnyű hozzáférést élvezhetik, miközben a helyi gazdasági és adóelőnyöket is kihasználhatják.

„A dubai pénzügyi ösztönzők és adókedvezmények kiemelkedően vonzóvá teszik a régiót a a külföldi üzletemberek körében. A befektetők és vállalkozók számára kínált kedvezmények jelentősen növelik a piaci hatékonyságukat. Emellett itt nincsenek munkabérre rakódó terhek, a szakképzett munkaerő könnyen elérhető, a külföldi munkavállalók foglalkoztatása egyszerű, és az energiaárak is alacsonyak. Mindezek együttesen járulnak hozzá a dubai vállalkozások gazdaságos működtetéséhez”, teszi hozzá a több mint 10 éve Dubaiban élő és a helyi vállalkozásindításban jártas üzletasszony.

A piaci érték növelésének új standardja

A szellemi tulajdon védelméről és hatékony hasznosításáról ritkán esik szó, pedig napjainkban ez is elengedhetetlen a vállalkozások sikeréhez. Különösen igaz ez a startupokra és a frissen tőzsdére lépő vállalatokra, amelyek esetében a szellemi értékek megóvása kulcsfontosságú tényező a jövedelemtermelő képesség növeléséhez. Az Egyesült Arab Emírségek, különösen Dubai, ideális jogi és üzleti környezetet kínál a szellemi tulajdon regisztrációjához és gazdaságos kihasználásához, hozzájárulva ezzel a vállalkozások piaci értékének és biztonságának növeléséhez.

„A szellemi tulajdon védelme és stratégiai hasznosítása alapvető a vállalkozások hosszú távú sikeréhez”, magyarázza Szabó Kinga. „Dubai stabil jogrendszerének köszönhetően a vállalkozások biztonságban regisztrálhatják és hasznosíthatják a szellemi értékeiket, maximális profitot és versenyelőnyt generálva ezzel. Az Egyesült Arab Emírségekben a jogrendszer a szellemi tulajdon regisztrációjához is optimális feltételeket biztosít, a márkaértékelés és a hitelesítés pedig szilárd alapot ad a fenntartható növekedéshez”, zárta gondolatait a BEACON AL MANAL LLC alapító ügyvezetője.

Robusztus gazdaságával, a külföldi befektetések ösztönzésével és a szellemi tulajdon erős védelmével Dubai páratlan platformot kínál azoknak a vállalkozásoknak, amelyek dinamikusan szeretnének terjeszkedni a globális piacon. Ahhoz pedig, hogy mindez zökkenőmentesen megvalósuljon, páratlan szakértői tanácsot kaphattak az érdeklődők a novemberben tartott hiánypótló eseményen. De azoknak sem kell feladni a terveiket, akik ezúttal lemaradtak, mert Szabó Kinga és csapata ingyenes online konzultáció keretében ad útmutatást a dubai cégalapítás kezdőlépéseinek megtételéhez.

(x)

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo