Így készíts ízletes sült szalonnát
A jól átsütött, de mégsem kemény szalonna titka a hideg, öntöttvas serpenyőben elkezdett sütés. Ha ezután csak fokozatosan emeled a hőfokot közepesig, a zsírnak van ideje kisülni a szeletből anélkül, hogy keményre égne. Addig pirítsd, míg a szeletek felpöndörödnek. Ekkor fordítsd őket a másik oldalra. A lassú sütésnek köszönhetően nagyon omlós lesz, de nem is marad túl zsíros. Ha igazán ropogósra szeretnéd sütni, egy ici-pici vizet is adhatsz hozzá. A víz pár pillanat alatt elpárolog, és csak a ropogósra sült szalonnaszelet marad a serpenyőben.
Az elkészült szalonnát mindenképp tedd konyhai papírtörlőre vagy szalvétára, hogy a felesleges zsír ne áztassa meg a szeleteket, majd használd önmagában vagy díszítésként. A bőrös, csont nélküli császárszalonna nem csak reggelire, hanem sültes tálakhoz is felhasználható. Omlós, puha állaga és jellegzetes illata azonnali kóstolásra csábít.
Tepertők egészben vagy krémként
A sült tepertő töpörtyű vagy pörcögő néven is ismert, jellemzően kockákra vágott sertés zsírszalonna, amit elkészíthetünk tyúk, liba vagy kacsa hájából is. Ez a tradicionális magyar csemege a zsír kiolvasztása után a szalonna megmaradt, összezsugorodott maradványa, gyakorlatilag egy sült zsírdarab, ami sajnos nem fogyókúrás, ellenben nagyon finom.
A frissen kisült, még meleg, ropogós töpörtyű igazán ízletes. Friss kenyérrel, hagymával melegében, de töpörtyűkrémnek elkészítve szendvicsként is fogyasztható. Ezenkívül levesek és pogácsák, burgonyagombócok ízesítésére is használható. Változatos elkészítésének köszönhetően egész évben fogyasztható.
Vedd meg a legfinomabb sült termékeket
A sült szalonna és a tepertő magas kalóriatartalmú, tipikusan magyaros étel, ami nélkül az ünnepi lakomák elkészítése sem lenne lehetséges. A KolbászPosta.hu weboldalán nem nehéz kimagasló minőségű, hagyományos magyar élelmiszerhez jutni. Sült termékeik is kiváló minőségűek, akár az áruházban elérhető többi kategória termékei.
A füstölt, darabolt, vákumtasakos kivitelben kapható szalonna jellemzői alapján kiválóan alkalmas sültes és hidegtálakhoz. A tradicionális recept alapján pácolt, magyaros ízvilágú fűszerekkel ízesített és bő zsírban ropogósra sütött szalonna a tömötten rugalmas állagának, a fokhagymás pácolásnak, füstölésnek, valamint a speciális sütési eljárásnak köszönhetően egyedi terméknek számít. A sült barna színű termék legalább két húsréteget és egy krémfehér szalonnaréteget tartalmaz, ami csak úgy olvad a szájban.