Természetesen nem maradhatnak ki majd a csomagolóanyagok sem. Ha a legjobb megoldást keresed, a BMP Packaging papírtasakjai között biztosan megtalálod, amire szükséged lesz. Vannak itt ablakos, ablak nélküli, bagettes változatok, sőt, még paninis tasakok, illetve papírtáskák is beszerezhetők.
Legyen egy üzleti terved!
Ha imádod a sütést-főzést, rajongsz a péksütikért, és eldöntötted, hogy megnyitod életed első pékségét, akkor mindenképp készíts egy üzleti tervet! Ez tartalmazza többek között a finanszírozási oldalt, a lehetséges költségeket, a célpiacokat, a marketingstratégiát és a versenytársakat is.
A pénzügyi tervezés nagyon fontos, hiszen a bérleti díjon vagy esetleg a helyiség, üzlet megvásárlásán kívül gondoskodni kell a felszerelésről, az alapanyagokról, illetve a humán erőforrás-igény anyagi vonzatait sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ehhez lehet hitelt is felvenni, de járjuk alaposan körül a kínálkozó lehetőségeket!
Az üzleti struktúra fixálása is lényeges: lehet például egyéni vállalkozás, korlátolt felelősségű társaság, de általános vagy betéti társaság is a vállalkozásunk. Érdemes egy könyvelővel egyeztetni, hogy számunkra melyik az ideálisabb.
Hol legyen a pékség?
Amikor az ideális helyszínt keressük, figyeljünk arra, hogy jól megközelíthető helyen legyen autóval, tömegközlekedéssel és gyalogosan is. Minél többen elhaladnak előtte, annál nagyobb esélyed van arra, hogy kiemelkedő lesz a forgalmad. Természetesen a bérleti díjak is sokat számítanak, illetve az, hogy az adott környéken elérjük-e a célközönségünket. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a szükséges engedélyekről és az esetleges korlátozásokról!
Sokszínű kínálat, minőségi alapanyagok
Annál vonzóbb egy pékség, minél finomabb és egyedibb pékárut kínál. Próbálj meg különleges és ízletes termékekkel előrukkolni! Ha csak Te kínálsz valamit a környéken, nyert ügyed van. Ehhez persze elengedhetetlen a versenytársak feltérképezése.
A vásárlókat általában nagyon vonzzák a kóstolók, érdemes időközönként szervezni egy-kettőt. Ha a célcsoportban készítesz egy rövid kutatást arról, hogy mit látnának szívesen a pékségedben, akkor célzottan tudod bővíten a pékáruk körét.
Engedélyek, tanúsítványok
A szabályos működéshez bizonyos engedélyekre biztosan szükség van. Erről érdemes a helyi hatóságoknál is informálódni, de szigorú előírások vannak az élelmiszerek kezelésére, az egészségre és a biztonságra vonatkozóan is.
Ha pedig mindehhez tehetünk is egy pipát, akkor jöhet a csomagolás kérdésköre: miben viszik el a vendégek a pékárukat? A BMP Packaging papírtasakok jó szolgálatot tesznek, válasszuk őket bátran!