Így lehet spórolni a fűtésen, hűtésen

A legolcsóbb energia az, amit nem használunk el – vallják egyre többen. A folyamatosan változó és kiszámíthatatlan energiaárak mellett bizony érdemes odafigyelni arra, hogy mennyi energiát is fogyasztunk.

 

Szigeteléssel költséghatékonyan

A magas rezsiköltségek ellen többféle megoldás létezik, ezek egyike az a kerámiaalapú hőszigetelő anyag, mely ultravékony és igen költséghatékony megoldást nyújt. Ez pedig a shield-szigeteles, kattints, ha részletesen érdekel a téma. Elöljáróban érdemes annyit megjegyezni, hogy ezzel a technológiával a fűtésköltségeket akár 50, míg a hűtési költségeket akár 90 százalékkal lehet csökkenteni.

Biztonságos, fenntartható szigetelési módszerről van szó, mely széleskörűen felhasználható. Akár a hőhidak megszüntetésére is, és úgy a lakóházak, mint az ipari épületek szigetelésére. De még hajók és járművek, konténerek szigetelésére is alkalmas, igen sokoldalú tehát.

Ultravékony anyag

A Shield-szigetelést kérdeztük a témában, mint a világ piacvezető ultravékony szigetelőanyagának szakértőit. Megtudtuk, hogy ezt a kerámiát, ami szigetelőanyagként szolgál, nanotechnológiával fejlesztették ki. Ultravékony és alacsony hővezető képességgel bír, aminek köszönhetően ebből 1 mm-nyi réteggel akár 7 cm hagyományos szigetelést is lehet helyettesíteni. Belső és külső szigetelésre egyaránt alkalmas, és bár hazánkban nóvumnak számít, nemzetközi szinten már több, mint tizenöt év tapasztalattal bírnak. Fontos szempont lehet az is, hogy ez a szigetelőanyag vízlepergető és égésálló, és extrém körülmények között is jól teljesít. Ha megsérül valahogy a szigetelés, egy ecsettel könnyen javítható, és a tisztítása is végtelenül egyszerű, súrolással sem lehet kárt tenni benne.

Ilyen a jó szigetelés

Télen a fűtési, nyáron a hűtési költségeinket csökkenti egy jó szigetelés. Ezenkívül azonban sok más olyan tényező van, melyet érdemes figyelembe venni a szigetelőanyag kiválasztásánál. Pontosan azért, hogy elkerüljük az olyan bosszantó dolgokat, mint a penészedés vagy az évek alatt csökkenő teljesítmény. Ezért is jó megoldás a Shield-szigetelés, hisz ez az ultravékony anyag páraáteresztő, emellett flexibilis és az élettartama is hosszú. Ez a rugalmas anyag még az épület mozgásának is ellenáll, nem repedezik, évtizedekig hozza az elvárt minőséget. 

Maga az anyag folyékony halmazállapotú a falra való felvitel előtt, és egy speciális festékszóróval kerül a szigetelendő felületre. Egy milliméter réteg 6-7 centiméternyi kőzetgyapotot helyettesíthet. A millimétereken, centimétereken túl persze leginkább a forintok számítanak, és a Shield-szigeteléssel akár 50 százalékot is lehet spórolni az anyagköltségen és a kivitelezés költségein. A beruházás után a rezsiköltségek is jelentős mértékben csökkenthetők ezzel az ultravékony kerámia szigeteléssel, hosszú távon.

Véleményvezér

Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo