hirdetés

Hét tipp az ütős Facebook-videóhoz

Naponta egymilliárd videólejátszás történik a legnagyobb közösségi oldalon, a naponta visszatérők fele megnéz legalább egy videót. Nem csoda, hogy a cégek is mindinkább rámennek a videós tartalmakra, nehéz azonban kitűnni a tömegből. Ehhez adunk most tippeket!
hirdetés

Kép: Pixabay

A legfontosabb közösségi marketingtrendek között említettük nemrégiben a videós tartalmak megjelenítését a Facebookon. Nem véletlenül: a közösségi oldal statisztikái szerint naponta egymilliárd videolejátszás történik naponta a Facebookon, a naponta visszajáró emberek 50 százaléka legalább egy videót megnéz, és a felhasználók 76 százaléka szívesen böngészgeti a videókat. (Ráadásul köztük nagyobb arányban vannak fiatalok, akik szerint a Facebook olyan, mint egy kínos családi ebéd!)

Nem csoda, hogy a cégek is mindinkább rákaptak a mozgóképes tartalmakra: a közösségi oldal adatai szerint több mint háromszor annyi videó jelenik meg ma a Facebook-hírfolyamban, mint egy évvel ezelőtt. Ez azt is jelenti, hogy egyre nehezebb kitűnni a tömegből, ezért adunk a cégeknek tippeket ahhoz, hogy jó videókat készítsenek. Íme, a lista, amit Lévai Richárd közösségi marketingszakértő gyűjtött egybe.

Feltölteni, nem beágyazni!

A Facebookra feltöltött videók nagyobb megjelenési méretet és több elérést kapnak általában, mint azok, amiket a YouTube-ra töltenek fel, és linkelik be.

Ragadja meg a figyelmet az első másodperctől!

A videóknál az első három másodpercben eldől, hogy a felhasználó végignézi-e, ezért ne húzzuk az időt intrókkal és lassú felvezetésekkel, ha azok nem képesek felcsigázni a figyelmet. Az előnézeti képtől kezdve már az első másodpercekben is olyannak kell lenni a videónak, ami megfogja a felhasználók figyelmét.

Legyen élvezhető HANG NÉLKÜL is!

Az automatikusan induló videóknak nincs hangjuk. Némán indulnak el, és a hanghoz rájuk kell kattintani. Ez azt jelenti, hogy a videó első néhány másodpercének hang nélkül is elég figyelemfelkeltőnek kell lennie!

ÓRIÁSI HIBA LENNE TEMETNI A FACEBOOKOT
Egymás után jelennek meg a a Facebookot temető hírek. Wolf Gábor kisvállalati marketingszakértő szerint az elfordulás tőle óriási hiba lenne, mert a Facebook mint marketingeszköz csak most hatékony igazán, és főleg a kisvállalatoknak.
Helyezzünk exkluzív videótartalmat oldalunkra

Nem érdemes olyan videókat megosztani a felhasználókkal, amelyet máshol is megtekinthetnek. Inkább készítsünk saját anyagot: ha csak nálunk kaphatják meg, akkor jobban kötődnek hozzá, mint ha máshol is megkapnák.

Figyeljünk oda a videó leírására is!

Ne áruljunk zsákbamacskát! Vegyünk ki egy erős idézetet a videó szövegéből, és használjuk a leírásban, így a nézők tudják, mire számíthatnak.

Használjunk ösztönző gombokat a videóban!

A videó feltöltésénél tudunk használni gombokat, amik weboldalra mutatnak. A gomboknál kiválaszthatjuk azt is, hogy milyen szöveg jelenjen meg rajtuk (tudjon meg többet, vásároljon, iratkozzon fel, stb.). Ügyeljünk viszont arra, hogy a gombok eltérő környezetben máshogy jelennek meg! Asztali böngészőben a videó végén jelenik csak meg a gomb, mobilon pedig a bal felső sarokban végig látszik.

Címkézzük meg a videót!

A videó leírásába címkézzük be azokat, akik szerepelnek a videóban, így ők értesülnek arról, hogy felkerültek a videóra, ez pedig segítheti az organikus terjedést. (Persze ez nem jelenti azt, hogy spameket küldjünk!)

Javítsuk a videóinkat a Facebook statisztikájával

A Facebook videóstatisztikája megmutatja, mennyien nézték a videód, meddig jutottak, stb. Ha már több videót is raktunk fel, elemezzük ki, mit szerettek, és mit nem, az újaknál pedig vegyük figyelembe ezt a tapasztalatot!

És ízelítő a világ néhány legjobban sikerült reklámvideójából!

hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo