hirdetés

Hat Facebook-trend, amire idén ügyelni kell

Itt a január, és újra beindulhat a marketing a közösségi oldalakon. Azonban már most látszik hat olyan trend a legnagyobb közösségi platform esetében, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunk az eredményes online jelenlét érdekében!
hirdetés

Kép: Pixabay

1. Videó mindenkinek

A Facebookon egyre erősebb a videók szerepe, a Facebook növeli a feltöltött videók méretét és elérhetőségét, sőt változóban van az oldalak video-menüpontja is. A Facebook egyre erősebb ellenfele szeretne lenni a YouTube-nak. Találjuk ki, hogyan tudunk jó videókat készíteni, olyat, ami tartalmilag is érdekes/hasznos/szórakoztató, és minőségre is megfelelő – hívta fel a figyelmet Lévai Richárd, közösségi marketing szakértő legfrissebb blogbejegyzésében.

2. Felejtsük el az ingyenes Facebookot

Idén már nem lesz értelme arról beszélni, hogy ingyenes elérés. Legalábbis a Facebook oldalak túlnyomó többségénél nem. Ideje mindenkinek beletörődni, hogy a Facebook-jelenlét a cégeknek pénzbe kerül. Ezért fontos, hogy hatékonyan hirdessünk, és ne feledjük, hogy a hirdetés nem helyettesíti a jó tartalom készítését.

3. Egyre több direkt értékesítés a Facebookon

Bár első látásra a hírfolyam-változások arra utalnak, hogy a Facebook a közvetlen értékesítés ellen van, ez nem igaz. Egyre több olyan eszközzel kísérletezik, amivel a cégek az értékesítést tudják támogatni. Ilyen például a hírfolyamban megjelenő vásárlási lehetőség, amihez már el sem kell hagyni a Facebookot. Ezért idén fontos a weboldalunk és az online értékesítési útvonalak felkészítése a Facebookból érkező látogatók fogadására.

4. Függetlenedjünk a Facebooktól!

Ez nem mai trend, de soha nem volt ilyen aktuális, hiszen az elmúlt hónapok megmutatták, hogy bármikor megváltoztathatja a Facebook úgy a játékszabályokat, hogy az már néhány cégnek nem éri meg. Ezért fontos keresni az alternatívákat más közösségi hálózatokban, és építsünk hírlevéllistát a Facebook-követőkből!

5. Már nem érdemes külön mobilban gondolkodni

A magyarok 67 százaléka mobilról is használja a Facebookot, 9 százalékuk pedig csak mobilról. Fél évvel ezelőtt a csak mobilos felhasználók aránya mindössze 6 százalék volt. Többé nincs értelme a mobilról külön beszélni, hiszen ez visszavonhatatlanul része lett az életünknek, így az online kommunikációnak is. Fogadjuk el, ha a Facebookon kommunikálunk, akkor jelen vagyunk a mobilon is. Ha még nem tettük meg, készítsük fel a weboldalt és a hírlevelet is a mobilmegjelenésre!

6. A személyre szabott kommunikáció kora

A Facebook segítségével annyi mindent megtudhatunk a célcsoportunkról, hogy az már szinte a szemérmetlenség határait súrolja. Használjuk ki ezt a lehetőséget! Vizsgáljuk meg a rajongókat, a vásárlókat, a hírlevél-feliratkozókat, és posztoljunk célzottan érdeklődés szerint!

A mobilitás hatalom
Az okostelefonok és alkalmazásaik néhány év alatt behálózták magán- és üzleti életünket egyaránt. A bármikor és bárhonnan való elérés lehetősége, az adatokhoz való folyamatos hozzáférés és az azonnali reakció képessége emeli a szolgáltatások színvonalát, a munkafolyamatok hatékonyságát, a vevők elégedettségét. A fenntarthatóság irányába is komoly lépés: csökkenti az irodákban keletkező szemetet, hozzájárul a hatékony logisztikai folyamatokhoz, és csökkenti az áruk és személyek mozgásából eredő károsanyag-kibocsátást.
hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo