hirdetés

Hackereket keres az Unicredit

Az UniCredit a szlovén ABC Acceleratorral partnerségben meghirdette az első UniCredit Hackathon CEE nemzetközi versenyt, amelyre 2017. szeptember 2-3-án kerül sor Ljubljanában. A versenyen az új pénzforgalmi irányelvvel (PSD2) kapcsolatban dolgoznak ki innovatív megoldásokat a résztvevők. Az UniCredit – saját munkatársain kívül – külsős fejlesztők és tervezők, „out of the box thinker”-ek jelentkezését is várja augusztus 24-éig!
hirdetés

A Hackathon, vagyis hacker-maraton, egy intenzív, két napon át tartó folyamatos verseny innovatív és kreatív emberek számára, ahol a résztvevők csoportokban dolgoznak ki megoldásokat az új pénzforgalmi irányelv (PSD2) kihívásaira. A Hackathonon a feladat az új pénzforgalmi irányelvből kiindulva a következő lesz: ”Hogyan használhatjuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat értékteremtésre?” Ez jelentheti például ügyféladatok elemzésére szolgáló platformok fejlesztését, aminek célja a még jobb ügyfélélmény.

A résztvevők ezen az oldalon a világ bármely részéről jelentkezhetnek 2017. augusztus 24-éig . A győztes csapatok pénzjutalomban részesülnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy projektjüket bemutassák az UniCredit Group CEE Division menedzsmentje számára szeptember 7-én, Ljubljanában. A győztes csapatok tagjai arra is meghívást kaphatnak, hogy a későbbiekben részt vegyenek a megoldás bevezetésében.

Kép:Pixabay

Fejlesztenie kell a bankoknak

A PSD2 (a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló új uniós irányelv) értelmében az uniós pénzügyi intézmények – több más új szabály mellett – a jövőben kötelesek harmadik fél szolgáltatók számára hozzáférést biztosítani az általuk vezetett ügyfélszámlákhoz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a pénzintézeteknek – az ügyfelek megfelelő felhatalmazása alapján – ki kell adniuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat, és kötelesek teljesíteni a harmadik fél szolgáltatókon keresztül érkezett megbízásokat.

Házon belül van a nagy gond a legtöbb cégnél
Egyre nagyobb károkat okoz a cégeknek az adatlopás, ráadásul a hackerek akár már a fizikai gépekben is képesek kárt tenni. Ugyanakkor még mindig kevés figyelem fordul a “házon belüli” biztonsági kockázatokra, pedig itt is lehet nagy galiba.
A versenyen független fejlesztők, fintech startupok és szoftverfejlesztők képviselői, illetve a jövő független gondolkodói mellett az UniCredit érdeklődő munkatársai közösen ötletelnek majd azon, hogy az új pénzforgalmi irányelv keretein belül hogyan lehet értéket teremteni az ügyfelek és a bank számára. „Hisszük, hogy az innováció lényeges eleme a hosszú távon fenntartható banki üzletmenetnek, valamint az ügyfelek és a bank közötti még jobb kapcsolatnak. Az UniCredit Hackathon CEE lehetőség arra, hogy a bankon belüli és kívüli fiatal tehetségek új, jól alkalmazható megoldásokat tudjanak tervezni és kidolgozni” – mondta Carlo Vivaldi, az UniCredit CEE Division vezetője.

„A vállalkozások világszerte keresik a választ arra, hogy saját működésüket hogyan tudnák hatékonyan átalakítani. A startupokkal közösen keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel üzletmenetüket még innovatívabbá, átláthatóbbá és rugalmasabbá tehetik. Manapság a sikeres projektek mindkét világ szemléletmódját ötvözik” – mondta Urska Jez, az ABC társalapítója és az ABC Slovenia ügyvezetője.

Minden cégnek kell egy saját hacker
Ma az üzleti életben a vállalkozások fő fegyvere az információ, amely eddig sosem látott formában és méretben özönlik a cégekhez. A szinte végtelen mennyiségű adat megértése és elemzése, szakszerű rendszerezése és biztonsága olyan speciális szakemberekre hárul, akikről pár évvel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy szükségünk lesz rájuk.
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo