hirdetés

Gigapénzt kapott a 93 éves Gyuri bácsi az államtól üzemet építeni

Ki ne hallott volna Gyuri bácsiról, a bükki füvesemberről, aki most 276 millió forint állami támogatást kapott üzemépítésre. Ez valószínűleg magyar Guinness rekord, hiszen tudomásunk szerint 93 évesen ekkora állami pénzt még soha nem kapott családi vállalkozó tevékenysége fejlesztésére.
hirdetés

A kormány gazdaságpolitikájának 2010 óta fontos alapvetése a magyar vállalkozások támogatása, fejlődésüket adócsökkentésekkel, az adminisztráció könnyítésével, a beruházások támogatásával segíti – jelentette ki Varga Mihály a Györgytea cégcsoporthoz tartozó Pharmaherb Kft. egészségipari fejlesztésének átadó ünnepségén, Bükkszentkereszten. A vállalat 407 millió forint összegű beruházásához a kormány 276 millió forinttal járult hozzá az Egészségipari Támogatási Program keretében.

A beruházás jelentőségét jól mutatja, hogy személyesen a pénzügyminiszter is részt vett az átadáson. Fotó: Varga Mihály/ facebook

A családi vállalkozások a magyar gazdaság alapkövei, erős helyi gazdaság és tartós munkahelyek nincsenek erős családi vállalkozások nélkül – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: a kis- és középvállalkozások gazdasági szerepe folyamatosan emelkedik, a magyar munkavállalók kétharmadának ezek a cégek adnak munkát, a nettó árbevétel csaknem kétharmadával, a nemzetgazdaság beruházások 30%-ával járulnak hozzá a gazdaság teljesítményéhez. Ezért a kormány gazdaságpolitikájában kiemelt hangsúlyt kapott a megfelelő szabályozási háttér kialakítása, a stabil és kiszámítható működési környezet létrehozása, a tartós növekedési feltételek biztosítása. Varga Mihály kiemelte: az elmúlt időszak gazdaságpolitikája meghozta eredményét, a 2010 és 2020 közötti évtized a magyar gazdaságtörténet egyik legeredményesebb időszaka volt. A magyar gazdaság teljesítménye 33 százalékkal erősödött 2010 óta, a beruházások értéke háromszorosa a 2010. évinek – ismertette a pénzügyminiszter. Emlékeztetett: a sikeres újraindítás tette lehetővé, hogy a kormány tavaly és idén összesen 2100 milliárd forintos adócsökkentést hajtott végre, mérsékelve a családokat és a vállalkozásokat terhelő közterheket. A miniszter ismertette: a kormány a hazai önellátás erősítésére hozta létre az Egészségipari Támogatási Programot, amelynek keretében több mint 66 milliárd forint kormányzati támogatással 57 cég valósít meg mintegy 86 milliárd forint összegű fejlesztést az ország számos pontján. Varga Mihály a Györgytea beruházásról szólva elmondta: a magyar emberek bíznak a hazai termékekben, a magyar módszerekben és különösen nagy a bizalom a tradicionális magyar vállalatok iránt. Ezért is fontos, hogy a vállalat beruházása magas minőségű termékek nagyobb mennyiségű gyártását, a hazai piaci igények jobb kiszolgálását eredményezi – részletezte a tárcavezető.

hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo